У 19

Омладинци у великом стилу оверили пласман у следећи круг квалификација за ЕП, декласиран Азербејџан - 4:1(1:0)

07.10.2017.

СТРЕЛЦИ: 1-0 Страхиња Јовановић 36, 2:0 Ђорђе Јовановић 52, 3:0 Терзић 73, 4:0 Максимовић 85, 4:1 Хазијев 90 (из једанаестерца). Стадион у Вексворду. Гледалаца:око 300. Судија: Ференц Карако (Мађарска).Жути картони: Илић (Србија), Хазијев, Екинијер, Гајали (Азербејџан).
СРБИЈА: Декић, Величковић, Веселиновић, Бошњак, Терзић, Којић (од 80. Мишковић), Илић (од 71. Максимовић), Н.Петровић, Ђ.Јовановић, С.Јовановић, Живковић (од 68. Станојев).
АЗЕРБЕЈЏАН:Попов, Гулер (од 46. М.Махмудов), Гарајев, Асадов, Мехдије, Ахмадов (од 56. Махарами), Хазијев, Набијев (од 75. Алијев), Екинијер, Селиги, Гајали.

Омладинска репрезентација Србије савладала је у другом колу првог круга квалификација за Европско првенство, селекцију Азербејџана – 4:1(1:0) и тако у великом стилу, коло пре краја, оверила визу за други, завршни циклус квалификација.
Селекција која много обећава (генерација 1999.), а коју предводи селектор Милош Велебит, после победе против Кипра (1:0 ), демонстрирала је моћ и против Азербејџана а све је новим голом најавио Страхиња Јовановић. Стрелац јединог гола на премијери са Кипром, поново се уписао у стрелце и најавио још једно феноменално издање нашег тима.


Да Партизан има сјајну класу 1999.(уосталом као и Црвена звезда, Бродарац, Војводина, Вождовац…) потврдио је и други Јовановић, Ђорђе. Играо се 52. минут када је повисио наше вођство,а леви бек Црвене звезде. Алекса Терзић, голом у 73. минуту, дефинитивно је потврдио разилку у класи између две селекције. Резервиста Игор Максимовић је и четврти пут савладао голмана Азербејџана, а Хазијев је у 90. минуту из једанаестерца ублажио висок пораз.
Србија је после два кола прва у групи, а 10.октобра предстоји јој дуел са домаћом селекцијом, Републиком Ирском.
-Честитам играчима на победи, односу и игри. Противник је снажан, нимало наиван, игра борбено са пуно дуела. У првом делу нисмо успели да наметнемо нашу игру. У другом делу смо имали потпуну доминацију у свим елементима, а играчи са клупе су дали свој допринос. Већ данас архивирамо утакмицу и почињемо опоравак да се спремимо за последњи меч. Желимо да на најбољи начин завршимо ове квалификације и покушамо да остваримо максималан учинак – рекаоје после меча селектор Милош Велебит.