У 19

Омладинци поражени у провери против Холандије и поред доброг издања

13.11.2017.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Кадиоглу 35, 0:2 Мален 40.Стадион: СЦФСС у Старој Пазови. Гледалаца: око 200. Судија: Ђорђе Максимовић. Помоћници: Д.Савовић, И.Ловре. Жути картони: Кадиоглу, Тезе (Холандија).
СРБИЈА:Мићановић (од 46. Ђекић), Влалукин (од 46. Величковић), Веселиновић (од 77.Иванчевић), Бошњак, Терзић (од 77. Матијевић), Којић, Петровић (од 60. Мишковић), В.Николић (од 60. Нешковић), Јовељић (од 46. Ступаревић), Станојев (од 46. Л.Николић), С.Јовановић (од 60. Л.Павловић).
ХОЛАНДИЈА:Дорнуш, Тезе, Крамер, Оиспо, Виндал, Ван де Лои, Звартс, Хеиде (од 61. Кеиде), Венема, Кадиоглу(од 46. Лонвијк), Мален (од 74. Пирое).
Омладинска репрезентација Србије изгубила је од вршњака из Холандије у једној од провера за други круг квалификација за пласман на Европско првенство.
Србија је у меч ушла веома добро, изашли су „орлићи“ восоко, играли пресинг на задњу линију Холандије, али гости су се показали као веома добра и организована селекција. Уосталом, Холанђани су, као и ми, лако изборили визу за други, завршни круг квалификација за Европско првенство.Реч је о изузетно квалитетној селекцији са којом смо у великом делу меча били егал, ако не и опаснији, али за разлику од нас, гости су знали да искористе сваки пад концентрације у нашој игри. У оба случаја то је казнио Мален, прво у 35. минуту а онда и пет минута касније.

У наставку је селектор Милош Велебит пружио шансу и осталим играчима, а наша селекција је поново приказала сасвим солидну игру. После свега утисак је да резултат није био у складу са дешавањима на терену, јер по свему приказаном наши омладинци заслужили су много више.