Вести

ОДЛУКА О ДАТУМУ БАРАЖА 27. МАЈА НА ИЗВРШНОМ ОДБОРУ УЕФА

21.04.2020.

У уторак је одржан нови састанак (путем видео конференције) представника УЕФА са генералним секретарима европских фудбалских асоцијација.

“Састанак је протекао у веома конструктивној атмосфери. УЕФА прати развој ситуације са вирусом КОВИД 19 и сви Савези су добили препоруку да се национална такмичења заврше у постојећим форматима. Уколико то није могуће, формати се могу мењати у складу са околностима, али се иде ка томе да се окончају и првенства и куп такмичења у свим расположивим терминима“ – изјавио је за сајт ФСС, генерални секретар наше организације Јован Шурбатовић.

Што се тиче баража за пласман на Европско првенство, могућа су три сценарија за одигравање полифиналних и финалних утакмица:
– Септембар и октобар
– Октобар и новембар
– Обе утакмице у новембру

„Учесници баража би требало да пошаљу ствој став у УЕФА која ће коначну одлуку о терминима баража донети 27. маја на седници Извршног одбора. Ми ћемо наредних дана у договору са спортским сектором и селектором, изаћи са конкретним предлогом који ћемо потом доставити  УЕФА“ – каже Шурбатовић.

Ривал Србије, подсетимо, биће селекција Норвешке. Победник тог меча састаће се са бољим из дуела Шкотска – Израел.
Разговарано је и о завршетку европских клупских такмичења, па се очекује да се Лига шампиона и Лига Европе наставе у августу. Предложени термини за завршницу су 27. (Финале ЛЕ) и 29. август (финале ЛШ).

„Важно је још истаћи да су рокови клубовима за лиценцирање померени за месец дана, дакле до 30. јуна” – рекао је генерални секретар ФС Србије Јован Шурбатовић.