Vesti

VAŽNO OBAVEŠTENJE

16.03.2020.

Obaveštavaju se svi fudbalski i futsal klubovi, svi igrači i igračice, fudbalski treneri i svi ostali fudbalski stručnjaci i fudbalski radnici, uključujući i one koji su aktivni u bazičnom fudbalu (u sistemu FS Srbije), da je uvođenjem vanrednog stanja u Republici Srbiji dana 15. marta 2020. godine, došlo do prestanka svikh fudbalskikh takmičenja, do prestanka održavanja svikh prijateljskikh utakmica i do prestanka trenažnikh procesa u fudbalskim i futsal klubovima.
Svi fudbalski i futsal klubovi pod ingerencijom FSS, dužni su da odmakh:
• obustave učešće u fudbalskim takmičenjima svikh nivoa;
• otkažu sve zakazane prijateljske utakmice;
• obustave sve vidove trenažnog procesa igrača i igračica;
• prestanu sa organizovanjem bilo kakvog vida rekreativnog bavljenja fudbalom i futsalom;
• prestanu sa okupljanjem sportista i sportistkinja u svojim prostorijama.
Nalaže se svim fudbalskim i futsal klubovima, kao i teritorijalnim, okružnim, gradskim i opštinskim fudbalskim savezima pod okriljem FSS, da prate obaveštenja, naredbe i uputstva nadležnikh državnikh organa i da postupaju u skladu sa onim što u njima bude saopšteno.
O svim daljim merama koje će biti preduzete u fudbalskom i futsal sportu, FSS će obaveštavati svoje članove zvaničnim kanalima komunikacije (internet prezentacije – sajt i društvene mreže), putem sredstava javnog informisanja i svikh drugikh dostupnikh načina komunikacije.