А селекција

НЕНАД БЈЕКОВИЋ, ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА ФСС | ХВАЛА НАВИЈАЧИМА, ПИКСИЈЕВА СРБИЈА НАЈБОЉА КАДА ЈЕ НАТЕЖЕ

02.12.2022.

Све је спремно за велики окршај на стадиону 974. Вечерас од 20 сати (22 по локалном времену), на пар стотина метара од своје базе у Дохи, Србија у директном дуелу против Швајцарске одлучује о другом месту у групи и пласману у осмину финала Светског првенства. Рачуница је јасна, само победа оставља наше момке на највећем планетарном догађају.

”Није ли тако било и пред Лисабон? Нисмо ли у истој ситуацији били и недавно пред меч у Ослу? Ова генерација на челу са селектором Стојковићем показала је у најтежим и најважнијим тренуцима од каквог је материјала саздана, колико вреди и шта може. Момци су свесни да им три бода у дуелу са Швајцарском отварају врата историје. Скоро четврт века чекамо на пласман у нокаут-фазу великог такмичења и то довољно говори о тежини задатка и величини циља који смо поставили себи пре поласка за Катар. Не видим никакав проблем у томе што нам само један резултат иде на руку. Ова екипа не зна да игра на нерешено и не занимају је било какве калкулације. Управо нас је тај победнички менталитет и вратио у врх европског и светског фудбала” – каже заменик председника ФСС Ненад Бјековић и поручује да ће нација тек бити поносна на своје фудбалере:
”Атмосфера и расположење у екипи дају ми за право да будем оптимиста и верујте ми једва чекам  утакмицу са Швајцарском. Сигуран сам да ће навијачи и овога пута бити наш 12.играч и то је детаљ на који сам посебно поносан. Једноставно, не могу да се отмем утиску да од свих европских репрезентација које се налазе у Катару, Србија има апсолутно најбољу подршку са трибина. Најежио сам се против Камеруна када је кренуло скандирање Пиксију и фудбалерима током представљања екипа. Људи су дошли из свих градова Србије и свих крајева света, одвојили значајна финансијска средства да би на лицу места бодрили своју репрезентацију и не смемо да дозволимо да се врате кући тужни и разочарани. Момци ће сасвим сигурно оставити срце на терену да још једном обрадују нацију и испишу историју српског репрезентативног фудбала” – рекао је Бјековић за сајт ФСС.