NEDELJ BAZIČNOG FUDBALA OBELEŽENA U OKVIRU SPORTSKOG DANA BLOKA 21 U BEOGRADU

27.09.2021.
Novobeogradski blok 21, četvrtu godinu za redom organizuje manifestaciju Sportski dan namenjen najmlađima. Ove godine u okviru UEFA Nedelje bazičnog fudbala, Fudbalski savez Srbije i Arena Channels Group podržali su organizaciono festival fudbala.
”Fudbalski savez Srbije, kao krovna organizacija u našoj zemlji mora da bude uključen u ovakve akcije. Pozivam sva sportska udruženja koja žele da organizuju slične manifestacije da nam se obrate. Cilj je da se što više dece bavi sportom i mi ćemo ih u tome podržati,” rekao je Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija FSS.
Direktor Arena Channels Group, gospodin Nebojša Žugić, poručio je da će i u buduće projekti bazičnog fudbala i sporta za najmlađe biti medijski podržani.
”Kao društveno odgovorna kompanija, imamo ulogu da podržavamo ovakve akcije jer je potrebno stimulisati decu da se bave sportom i stiču sportske navike. Na taj način stvara se zdrava nacija, a to treba da bude prioritet ovog društva.”
Sportsko društvo ”Ušće”, organizator ovog sportskog festivala, najstarije je na Novom Beogradu, a fudbal prvi sport u kom je organizovan turnir u 21. Bloku ikada.