НЕДЕЉ БАЗИЧНОГ ФУДБАЛА ОБЕЛЕЖЕНА У ОКВИРУ СПОРТСКОГ ДАНА БЛОКА 21 У БЕОГРАДУ

27.09.2021.
Новобеоградски блок 21, четврту годину за редом организује манифестацију Спортски дан намењен најмлађима. Ове године у оквиру УЕФА Недеље базичног фудбала, Фудбалски савез Србије и Arena Channels Group подржали су организационо фестивал фудбала.
”Фудбалски савез Србије, као кровна организација у нашој земљи мора да буде укључен у овакве акције. Позивам сва спортска удружења која желе да организују сличне манифестације да нам се обрате. Циљ је да се што више деце бави спортом и ми ћемо их у томе подржати,” рекао је Никола Лазетић, директор млађих категорија ФСС.
Директор Arena Channels Group, господин Небојша Жугић, поручио је да ће и у будуће пројекти базичног фудбала и спорта за најмлађе бити медијски подржани.
”Као друштвено одговорна компанија, имамо улогу да подржавамо овакве акције јер је потребно стимулисати децу да се баве спортом и стичу спортске навике. На тај начин ствара се здрава нација, а то треба да буде приоритет овог друштва.”
Спортско друштво ”Ушће”, организатор овог спортског фестивала, најстарије је на Новом Београду, а фудбал први спорт у ком је организован турнир у 21. Блоку икада.