Вести

НАГРАДА ФСС | ЛУКИ СТОЈАНОВИЋУ РУЧНИ САТ ЗА ГОЛ КОЈИ СЕ ПАМТИ (ВИДЕО)

26.01.2020.

Лепо изненађење приредили су чланови медијског сектора ФСС првотимцу Чукаричког Луки Стојановићу. Непосредно пред почетак контролне утакмице на Кипру против Тренчина, једном од најискуснијих играча тима са Бановог брда уручен је G-shock сат, као награда за фантастичан гол против Црвене звезде.
Стојановић је на маестралан начин спустио завесу на јесењи део сезоне када је шутем са преко 50 метара ухватио на спавању Милана Борјана и постигао гол који ће сигурно ући у анале српског фудбала.
С обзиром да је утакмица између Црвене звезде и Чукаричког играна у одложеном термину, ФСС је организовао избор најлепшег гола накнадно одиграних кола, а Стојановић је убедљиво победио у конкуренцији Срђана Шћепановића из Пролетера и Алексе Вукановића из Црвене звезде.
„Баш сте ме изненадили, знао сам да ћу добити сат, али нисам очекивао да ће то бити на Кипру. На почетку сезоне сте ми дали црни G-shock и драго ми је што сам сада добио црвени, да ме још више подсећа на гол против Црвене звезде. Све је било у делићу секунде, прихватио сам лопту и сетио се речи мог цимера Немање Белића да Борјан често излази ван свог шеснаестерца и да покушам то да искористим. Шутнуо сам и погодио, а стручњаци су касније измерили да је било са 57 метара удаљености. То ми је свакако најлепши и најдражи гол у каријери. Надам се да ће бити главни фаворит и за Гол сезоне, мада су Никола Дринчић и Томане такође постигли велемајсторске поготке. Хвала пуно Фудбалском савезу Србије, постизао сам лепе голове и док сам играо у Португалу, Белгији и на Кипру, али нигде осим у Србији стрелци не добијају поклоне за своја ремек-дела“- изјавио је Лука Стојановић, рекордер ове сезоне по броју освојених сатова за Гол кола у Линглонг Супер лиги Србије.
„Уколико настави овако, Лука и ја ћемо отворити продавницу сатова“ – нашалио се Стојановићев цимер Немања Белић.