А селекција

Муслин позвао 25 играча за Аустрију и Грузију

21.09.2017.

Желимо већ у Бечу да оверимо пласман на Светско првенство у Русији

 

Пред најбољом репрезентацијом Србије налазе се дани одлуке у квалификацијама за Светско првенство у Русији 2019. а последње мечеве на путу ка повратку међу најбоље селекције света, изабраници селектора Славољуба Муслина играју против Аустрије, 6. октобра у Бечу, и три дана касније у Београду, када нам у госте долази Грузија.


Селектор Славољуб Муслин позвао је 25 играча за ове дуеле: голмане Владимира Стојковића, Предрага Рајковића и Александра Јовановића, играче одбране Бранислава Ивановића, Александра Коларова, Јагоша Вуковића, Стефана Митровића, Николу Максимовића, Матију Настасића, Милоша Вељковића, Немању Милуновића, Уроша Спајића, Ивана Обрадовића, Антонија Рукавину, везне играче Немању Матића, Луку Миливојевића, Немању Гудеља, Немању Макисмовића, нападаче Душана Тадића, Филипа Костића, Адема Љајића, Александра Митровића, Андрију Павловића, Мијата Гаћиновића и Александра Пријовића.
-На списку има доста играча из одбране, свакако из објективних разлога. Никола Максимовић због црвеног картона у Даблину не може да игра у Бечу, Вуковић се повредио у истом мечу и његов наступ је такође под упитником, уосталом као и Стефана Митровића. Надамо се да ће до меча са Аустријом ипак бити спремни. Појавио се и проблем са Зораном Тошићем који се повредио, у питању је мишић листа а постоји могућност паузе од три или четири недеље – рекао је селектор Савољуб Муслин а онда се осврнуо на предстојећа два меча.- Створила се атмосфера као да смо већ обезбедили пласман на Светско првенство, али морамо да одрадимо ове две утакмице као и све претходне. Тако се и спремамо, свесни да још ништа није готово, да нема утакмица које су унапред добијене. Спремамо се најозбиљније и сигуран сам да ће момци на најбољи начин да обаве посао до краја. Покушаћемо већ у Бечу да оверимо пласман на Светско првенство, ако се не дај Боже то не деси, онда имамо поправни у Београду и прилику да у мечу са Грузијом обезбедимо одлазак у Русију.
Селектор не крије да је задовољан бодовним салдом, али је поново подсетио да су пред нама још 180 минута велике борбе.

-Налазимо се на два корака до Русије а увек сам говорио да верујем у моје момке, јер да није тако не бих се ни прихватао овог посла. Бодовна ситуација је боља него што сам очекивао, мислио сам да ће бити још теже, али смо показали да можемо много и заслужено смо на месту које тренутно води на Светско првенство.


Муслин истиче да му је познат наш менталитет који нас већ види на највећем такмичењу..
-Међу нама није еуфорија, знамо шта нам је чинити и како треба да се припремимо за оно што нас очекује.Много смо напора до сада уложили како би смо дошли у ову ситуацију и спремићемо се добро за ова два последња меча.
Међу ровитим играчима је и Филип Костић, а једно име на списку је такође привукло пажњу…
-До меча са Аустријом има још доста времена и надам се да ће се Филип опоравити и бити спреман, а када се ради о повратнику Немањи Милуновићу, то је играч који ме је задовољио на првом окупљању, али се онда повредио и имао је паузу. Вратио се на прави начин, одиграо добро и против Црвене звезде, а мој сарадник Сергеј Гуренко има га на скенеру у Белорусији и добро је упознат са квалитетом његових партија.
Србију у Аустији очекује велика подршка…
-Домаћину су остале само теоретске шансе, а ми смо у Бечу увек имали огромну подршку наших навијача. Уверен сам да ће и сада тако бити, а нема сумње да ће нам она много значити у жељи да већ у Бечу остваримо резултат који би нас одвео у Русију – закључио је селектор Србије, Славољуб Муслин.