У 18

Млађи омладинци Милоша Велебита декласирали Француску -3:0(0:0)

03.06.2017.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Јовељић 57, 2:0 Јовељић 81.(из једанаестерца), 3:0 Живковић 90+2. Стадион: СЦ ФСС у Старој Пазови. Гледалаца: око 300. Судија: Срђан Јовановић. Помоћници: М.Михајловић, У.Стојковић (Србија).
СРБИЈА: А.Поповић (од 87. Чупић), С.Величковић, Јовковић, Мичевић (од 85. Деветак), Терзић (од 87. Тричковић), Којић (од 87. Ђорђевић), Л.Николић (од 87. Живковић), Максимовић (од 46. Мишковић), Јовељић(од 87. Зличић), Л.Илић (од 87. Матијевић), Станојев(од 78. Парађина).
ФРАНЦУСКА: Дијуф, Дембеле (од 46. Абдалах), Коза (од 46. Безиле), Камара, Жагаду, Нгуиамба (од 78. Жегали), Дијаби, Гвендузи, Маулида, Бернеде, Жуан (од 82. Лувамбо).
И без неколико стандардних играча, млађа омладинска репрезентација Србије која се припрема за јесењи старт у квалификацијама за Европско првенство, пружила је веома добру партију у мечу са Француском. У првом делу сусрета није било много прилика за гол, гости су имали нешто већи посед лопте, али изабраници селектора Милоша Велебита углавном су имали контролу игре.Похвале за сјајну реакцију у том делу игре иду на адресу голмана Поповића који је сјајно реаговао после једног доброг покушаја Француза.
У наставку је Србија прва успела да припрети а судија Јовановић можда и не би погрешио да је један старт над Станојевим окарактерисао као прекршај за најстрожу казну. За реализацију се, ипак, побринуо Дејан Јовељић, добио је добар пас после грешке Француза на средини терена и лако решио ситуацију један на један. Французи су припретили ударцем са неких 12-13 метара али поново је Поповић феноменално реаговао. Србија је до краја меча деловала сигурно, а награда за добро издање стигла је у 81. минуту када је судија Јовановић оправдано показао на једанаестерац. Сигуран реализатор био је Дејан Јовељић. Коначан исход поставио је Кристијан Живковић у сам смирај меча и тако ставио тачку на веома добро издање наших момака против селекције Француске. Победа вредна за самопоуздање која добија на тежини, јер је остварена против јаке селекције без неколико играча који имају запажену улогу у овој генерацији.
Први круг квалификација ова генерација (играчи рођени 1999. и млађи) игра у октобру, домаћин турнира биће Република Ирска, а ривали још селекције Азербејџана и Кипра.