У 16

Млађи кадети на мини припремама победили у Подгорици Црну Гору – 1:0(1:0)

24.02.2018.

 

Млађа кадетска репрезентација Србије налази се на мини припремама у Црној Гори, а у склопу активности генерација 2002. одиграла је данас и пријатељску утакмицу са вршњацима из Црне Горе.
СТРЕЛЦИ: 0:1 Вељовић 12. Тренинг камп ФСЦГ у Подгорици. Гледалаца: око 100. Судија: Горан Ивановић.
ЦРНА ГОРА: Балтић, Дајевић, Вуковић, Марсенић, Ћосић, Вукотић, Гашевић, Б.Марковић, Перошевић, Обрадовић, Мијовић. Играли су још: Аковић, Шћепановић, Ахметај, Јањић, Ковачевић, Кујовић, М.Марковић, Јуковић, Шалетић, Стешевић, Миловић. Селектор Обрен Сарић.
СРБИЈА:Косовац, Мирић, Ергелаш, Кнежевић, Николић, Илић, Чолић, Стевановић, Исаиловић, Благојевић, Вељовић. Играли су још: Кожул, Луковић, Роган, Дрезгић, Пердув, Ђурасовић, Стојковић, Младеновић, Стојак, Баић. Селектор: Иван Ђукановић.

Селектор Иван Ђукановић пружио је шансу великом броју играча,а боравак у Црној Гори добро је послужио као припрема за оно најважније, јесењи старт у квалификацијама за Европско првенство. Србија је у првом кругу квалификација за ривале добила Мађарску, Литванију и Румунију а домаћин Групе 9 биће Мађарска. Турнир се одржава од 30. септембра до 6. октобра 2018.године, а у наредни циклус квалификација одлазе две првопласиране селекције. Европско првенство игра се у Републици Ирској 2019. године.