Вести

MEMОРИЈАЛНИ ТУРНИР "МИЉАН МИЉАНИЋ" | СРБИЈА У ФИНАЛУ БОЉА ОД ЦРНЕ ГОРЕ, КРИВОКАПИЋЕВИ КАДЕТИ ПОКУПИЛИ СВА ПРИЗНАЊА (ВИДЕО)

13.05.2021.

Млађа кадетска репрезентација Србије (U16) која од јесени постаје такмичарска и наступа у првом кругу квалификација за пласман на Првенство Европе, савладала је Црну Гору – 2:0 (1:0) и на тај начин, после победе у полуфиналу против Бугарске (3:0), заслужено освојила седми Меморијални турнир „Миљан Миљанић“. Пехар победнику уручио је син легендарног тренера, Милош Миљанић, директор Центра за едукацију фудбалских тренера ФСС. За најбољег играча турнира проглашен је Александар Станковић, стрелац два гола у финалу, син легендарног аса српског фудбала, Дејана Станковића. Награда је припала и најбољем стрелцу Јовану Милошевићу, односно голману Стефану Маринковићу. Сва признања, дакле, отишла су заслужено у руке изабраника селектора Радована Кривокапића.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Станковић 22, 2:0 Станковић 66. Спортски центар ФСС у Старој Пазови. Судија: Лазар Лукић (Србија).

СРБИЈА: Маринковић, Ђекић (од 78. Букинац), Миросавић (од 78. Пеић-Тукуљац), Вукичевић, Серафимовић (од 65. Васиљевић), Шљивић (од 65. Ковачев), Станковић (од 85. Делибашић), Радоњић (од 85. Коларић), Николашевић (од 85. Поповић), Стојановић (од 65. Џодић), Милошевић (од 65. Бубањ).

ЦРНА ГОРА: Петровић, Врачар (од 72. Вукићевић), Бубања, Цамај (од 85. Кецојевић), Лечић, Павићевић, Тешовић (од 46. Кривокапић), Вукадиновић (од 46. Радусиновић), Медојевић (од 46. Барац), Мирановић (од 72. Вујачић), Перовић (од 85. Мрваљевић).

Пре почетка меча сви актери одали су минут ћутања преминулом стручњаку Милану Косановићу, тренеру који је био дуго у систему Фудбалског савеза Србије, а остаће записано за сва времена да је био помоћник селектора Вељка Пауновића на СП за играче до 20 година на Новом Зеланду где је Србија освојила наслов најбоље  репрезентације на планети.

Србија је била бољи ривал, али честитке за добру представу заслужују и кадети Црне Горе који су имали својих прилика. „Орлићи“ ду дошли у вођство после прекршаја пред голом Петровића и сигурне реализације са 11 метара Александра Станковића. Србија је затим погодила и пречку, имала две-три добре шансе да реши утакмицу, али на то се чекало у наставку меча. Уводни минути припали су Црногорцима који су у два наврата опасно припретили Маринковићу. Одлука је пала средином другог дела игре када смо видели евро-гол у режији Александра Станковића. У стилу свог оца, некад аса Црвене звезде, Лација и Интера, распалио је по лопти са неких 20-так метара и Петровић је био немоћан. Епилог, победа и заслужена радост Србије.

 

ФОТО: Зоран МИЛОВАНОВИЋ