Vesti

MEMORIJALNI TURNIR "MILJAN MILJANIĆ" | KRIVOKAPIĆEVI KADETI UBEDLJIVI PROTIV BUGARSKE, U FINALU SA CRNOM GOROM (VIDEO)

11.05.2021.

Odlično izdanje mlađe kadetske selekcije Srbije koja je u polufinalu Memorijalnog turnira „Miljan Miljanić“ ubedljivo savladala vršnjake iz Bugarske – 3:0 (2:0). Reprezentacija koju vodi selektor Radovan Krivokapić, a koja od jeseni postaje takmičarska i igra prvi krug kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope kadeta, sastaće se u četvrtak, 13. maja protiv Crne Gore, u finalnom meču turnira (16,30). Prethodno će na teren, u borbi za treće mesto, izaći selekcije Bugarske i Severne Makedonije, koja je danas remizirala sa Crnom Gorom (0:0), ali mladi Crnogorci su bili uspešniji posle izvođenja jedanaesteraca (5:6).

STRELCI: 1:0 Milošević 12, Šljivić 44, Milošević 52. Sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Sudija: Milan Stefanović (Srbija).

SRBIJA: Marinković (od 80. Lijeskić), Đekić (od 80. Bukinac), Mirosavić (od 80. Vasiljević), Simić (od 73. Vukičević), Serafimović, Stanković (od 73. Džodić), Šljivić, Bubanj (od 73. Delibašić), Nikolašević (od 60. Kovačev), Stojanović (od 60. Radonjić), Milošević (od 60. Popović).

BUGARSKA: Habil, Dadakov (od 46. Karaivanov), Rosen Marinov (od 46. Gospodinov), Georgiev, Atanasov (od 70. Hristov), Viktor Vasilev (od 46. Bojčev), Vasil Vasilev (od 46. Kirev), Trajkov (od 46. Rajčev), Borislav Marinov, Simeon Vasilev, Tan Nguen Do.

Srbija je praktično sve rešila posle prvih 45 minuta igre kada su izabranici selektora Radovana Krivokapića postigli dva gola, a na odmor je moglo da se ode i sa ubedljivijim ishodom. Delovali su „orlići“ raspoloženo, kontrolisali u svakom trenutku dešavanja na terenu a dobru igru krunisali su Milošević i Šljivić. U nastavku meča već u uvodnim minutima, Šljivić je probio po levoj strani, uposlio je Miloševića koji je svojim drugim golom i definitivno saigračima zakazao finale u četvrtak. Selektor Krivokapić iskoristio je priliku da pruži šansu većem broju igrača.

FOTO: Zoran MILOVANOVIĆ