А селекција

ЛИГА Б НАЦИЈА | ВИДЕО-КОНФЕРЕНЦИЈА ПРЕД МЕЧ СА ТУРСКОМ СЕЛЕКТОРА ЉУБИШЕ ТУМБАКОВИЋА И МАРКА ДМИТРОВИЋА (ВИДЕО)

05.09.2020.

Овде можете да преузмете линк са детаљима последњег тренинга: https://we.tl/t-T0Y4mEd6GE

Репрезентација Србије у недељу, 6. септембра игра други меч у Лиги Б нација против Турске на стадиону „Рајко Митић“, а на последњој видео-конференцији пред меч, били су селектор Љубиша Тумбаковић и голман Марко Дмитровић.

Меч са Русијом је показао да ова екипа има ресурсе за напредак, да ли ће бити неких промена за меч са Турском?

-Полкушавамо да прилагодимо квалитет играча неком распореду на терену и један од тих детаља је карактеристичан за промену распореда појединаца. И за утакмицу против Турске нећемо правити нека велика померања, али ће бити малих измена – рекао је селектор Тумбаковић.

Да ли сте изненађени поразом Турске од Мађарске?

-Искрен да будем, мало сам изненађен, али не толико, јер пратимо и Мађарску која има јако добру репрезентацију. Селектор Турске је мало „потценио“ селекцију Мађарске и сигурно да ће у Београду играти са далеко јачим саставом.

Можемо ли да очекујемо утакмицу без примљеног гола?

-Све ћемо учинити да то сведемо на неки минимум, али начин игре и жеља да постигнемо гол више има утицаја…

Колико је важан позитиван резултат због атмосфере и пут у Осло?

-Све ћемо учинити да направимо један амбијент да нам све буде квалитетније пред тај одлазак у Осло.

Колико се систем са три дефанзивца разматра као дугорочно опредељење?

-Ја то зовем распоредом играча на терену и увек је прилагођен играчима које имамо, тежићемо да направи стабилну екипу, да у овом распореду то резултира, а профил играча ћемо бирати по начину игре који желимо да спроведемо.

Колико сте задовољни тандемом Милинковић Савић – Тадић…

-Они не играју први пут заједно и врло сам задовољан, било је ту осцилација али то је рефлексија њиховог тренутног физичког стања.

Последња шанса да Србија игра са два нападача је меч са Турском?

-Играћемо по моделу који смо поставили, а ко ће се појавити то је ствар селектора и стручног штаба.

Дуел  Србија – Турска је меч два рањена лава…

-Онај ко буде храбрији и агресивнији он ће вероватно бити и бољи.

Против Русије смо имали 10 играча који играју у првих пет најјачих лига у Европи, а изгубили смо од Русије чији играчи углавном играју у домаћој лиги. Шта је разлог томе?

-Сви ти играчи који су играли заједно немају тренинга колико играчи руске репрезентације имају утакмица у ногама. У последњих месец дана руски играчи су одиграли 12 утакмица и имали ко зна колико тренинга, а велики број наших играча нису имали ниједну утакмицу а врло мало тренинга – рекао је Љубиша Тумбаковић.

 Марко Дмитровић је такође био искрен у одговору на питања…

Да ли је игра из првог полувремена у Москви модел за игру у наредним утакмицама и да ли против Турске можемо да очекујемо мотивисану Србију?

-Храбру и мотивисану Србију треба очекивати увек. Првих пола сата је било веома добро, многи играчи немају још такмичарски ритам, многи су на почетку припрема и имамо довољно времена да подигнемо форму. Како форму, тако и физичку спрему и мислим да ће нам меч против Турске донети већ доста позитивних ствари – каже Марко Дмитровић.

Колико познајемо екипу Турске и које играче би издојили?

Искрено нисмо још видели  неке детаље, али знамо да су веома квалитетна селекција и сигурно ћемо је анализирати. Имају много квалитетних играча и не бих никога издвојио. Фокусирани смо на оно што ми треба да спроведемо у дело и ако се то оствари, резултат неће изостати.

Да ли је шут Каравајева био неодбрањив?

-Ја сам превише самокритичан и мислим да је сваки шут одбрањив, али мислим да је ударац био заиста добар, погодио је даљи угао и следећи пут ћу учинити више како би и такав ударац одбранио.

Колика је предност домаћи терен ако се игра без публике?

-Предност је без обзира на све, јер познајемо услове, играли смо већ у сличном амбнијенту. Недостајаће нам подршка, али таква је ситуација у свету и за све су иста правила. У сваком случају играти код куће је предност без обзира што нема публике.

Норвешка и пораз од Аустрије?

-Видео сам голове, али играли су против квалитетне селекције Аустрије и резултат није изненађујући. Сада смо фокусирани на Турску и Норвешком ћемо се бавити други пут – рекао је Марко Дмитровић.