Вести

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА СП ЖЕНЕ | СРБИЈИ ПРВО ПОЛУВРЕМЕ, НЕМИЦАМА УБЕДЉИВ КРАЈ

21.09.2021.

Наша најбоља женска репрезентација поражена је на старту квалификација за Првенство света. Изабранице селектора Предрага Гроздановића изгубиле су у Хемницу од Немачке – 1:5 (1:0) после два потпуно различита издања.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Матејић 3, 1:1 Шулер 49, 2:1 Шулер 54, 3:1 Шулер 71. 4:1 Шулер 77, 5:1 Леуполц 79. Стадион у Хемницу. Судија: Кристи Довли (Енглеска)

НЕМАЧКА: Фромс, Хендрих, Обердорф, Латвен (59. Клајнхар), Нускен, Магул (59. Далман), Добриц, Марозан (74. Липолц), Хут, Шулер (79. Вабмут), Бранд (79. Лохман). Селектор Мартина Вос Текленбург

СРБИЈА: Костић, Благојевић, Стефановић, Дамјановић, Фрајтовић, Павловић, Мијатовић, Чанковић, Филиповић, Ивановић, Матејић. Селектор Предраг Гроздановић

Србија је одлично ушла у меч, одиграла можда и најбољих 45 минута у последњих неколико година. Доминирале су наше девојке и потпуно изненадиле великог фаворита и једну од најбољих селекција на свету. Изашле су девојке високо, играле пресинг на половини Немица и такав приступ дао је брзо конкфретан резултат. Матејић је сјајно крунисала једну акцију и довела Србију у вођство. После десетак минута игре могли смо да дуплирамо вођство, мало је недостајало да покушај Филиповићеве заврши у мрежи Немица. Сигурне на лопти, чврсте у дуелу, поуздане позади, а опасне у контра- нападима наше девојке правиле су велике проблеме домаћој селекцији. И онда када се очекивало да у других 45 минута задржимо концентрацију и пре свега физички ниво потрошње, уследио је пад који је дошао са раним изједначењем Немачке. Шулер је била стрелац, а показаће се касније и нерешива енигма за нашу одбрану. Иста играчица постигла је и други, трећи, четврти гол за своју селекцију. После свега може само да се констатује да смо видели феноменално издање Србије у првом полувремену, али крај је ипак припао упорним, дисциплинованим и физички константним Немицама.