ФУТСАЛ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП | ПРОМАШАЈИМА У ПОРАЗ

03.02.2021.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Арнаутовић 05:30, 1:1 Пршић 17:13 (пенал), 1:2 Јелић 18:22, 1:3 С.Иванковић 20:48, 2:3 Ракић 22:27, 2:4 С.Иванковић 33:49. Дворана Спенс у Новом Саду.

СРБИЈА: Вулић, Ракић, Томић, Пршић, Петров. Радмановић, Алексић, Сточевски, Поповић, Рамић, Лазаревић, Симић, Стојковић, Милосављевић

БОСНА и ХЕРЦЕГОВИНА: Милановић, С.Иванковић, Јелић, Хркач, Кахвеџић. Дујмовић, Ј.Сесар, М.Сесар, Арнаутовић, Бошковић, Омерхоџић, Петак

Футсал репрезентација Србије поражена је у мечу другог гола квалификација за Првенство Европе од Босне и Херцеговине – 2:4 (1:2). После ремија у првом колу у Темишвару са Румунијом (2:2) Србија је заслужила више у Новом Саду, али гости су знали да искористе све наше промашаје, али и одсуство сјајног голмана Момчиловића.

У првом полувремену смо видели одличну игру обе селекције, утакмицу са великим бројем пропуштених прилика, а утисак је да смо заслужили много више од минуса са којим смо отишли на одмор. Орлови су први створили прилику за гол после сјајног дриблинга Стојковића, али први су се радовали суседи. Арнаутовић је искористио конфузију пред нашим голом и главом на другој стативи лако реализовао практично поклон.

Од тренутка Србија је доминирала, имала већи посед лопте и стварала прилике, али на голу Босне и Херцеговине стајао је изванредни Милановић. До изједначења смо стигли после прекршаја над Томичем и оправдано досуђеног пенала, сигуран је био Пршић. И када се чинило да ће се на одмор отићи без победника, Јелић је повукао лопту и чини се неометан упутио ударац после којег је лопта завршила иза леђа Вулића.

Наставак је донео исто тако узбудљив меч. Гости су повисили брзо своје вођство после новог пада концентрације, али Ракић је брзо узвратио и вратио наду да можемо стићи до преокрета. И нападали су Орлови, стварали шансе, али невероватно шта је све бранио Милановић. И онда је стигла казна, поново је стрелац био С.Иванковић који је избацио двојицу наших играча из игре и пласирао лопту у мрежу. После свега остаје жал за пропуштеним, јер смо кажњени за велики број промашаја којима је, руку на срце, кумовао можда и најбољи актер меча, голман Босне и Херцеговине Милановић.

Селектор Горан Иванчић:

-Потпуно заслужена победа Босне и Херцеговине, играли су веома једноставно, знали су шта хоће и казнили све наше промашаје. Имамо пуно тога да анализирамо и исправимо ствари. Свака следећа утакмица је таква да једноставно морамо да је добијемо. За све ово што се десило сами смо криви – рекао је селектор Србије.

Капитен Милош Симић:

-Нисмо освојили бодове које смо очекивали пре овог циклуса. Изабрали смо, после овог пораза, тежи пут и сада морамо да наставимо и исправимо ствари. Селектор и стручни штаб ће да ураде анализу ова два меча која смо одиграли са Румунијом и Босном и Херцеговином, а наша рачуница је јасна, морамо до краја све да победимо ако хоћемо на Првенство Европе – истакао је капитен Орлова.