Вести

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП | БРИЉАНТНО ИЗДАЊЕ И ФАНТАСТИЧАН РЕЗУЛТАТ ЖЕНСКЕ „А“ СЕЛЕКЦИЈЕ У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ

05.10.2019.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Благојевић, 0:2 Благојевић 34, 0:3 Филиповић 37, 0:4 Вуковић 46, 0:5 Вуковић 61, 0:6 Стефановић 82. ТЦ ФССМ у Скопљу. Судија: М.С.Капути (Италија). Жути картони: Максути (Северна Македонија), Мијатовић, Стефановић (Србија).

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА: Панчурова, Бошеска (од 63. Димоска), Ангелковска, Николовска, Костова (од 55. Милевска), Трајковска (од 46. Ђорђиоска), Ристовска, Максути, Андонова, Јаковска, Рочи.

СРБИЈА: Костић, Пољак, Дамјановић, Словић, Илић (од 46. Вуковић), Мијатовић, Стефановић, Филиповић (од 62. Чубрило), Благојевић, Станковић (од 69. Стојановић), Чанковић. Селектор Предраг Гроздановић

Фантастична игра и убедљива победа женске „А“ селекције у другом мечу квалификација за Првенство Европе. Изабранице секлектора Предрага Гроздановића славиле су у Скопљу против Северне Македоније – 6:0(3:0) и тако после два меча и победе у првом колу у Казахстану (3:0) имају максималан учинак.

Наше девојке су сјајно ушле у меч и већ после четири минута игре Дина Благојевић је на асистенцију Милице Станковић довела Србију у вођство. Расположена Дина Благојевић је дуплирала вођство, поново после асистенције Милице Станковић, која је учествовала у акцији и код трећег гола који је постигла Тијана Филиповић.

Како су ушле у меч, тако су наше девојке наставиле и после паузе. Марија Вуковић је у полувремену ушла у игру уместо Марије Илић и одмах постигла четврти гол. Феноменална Марија Вуковић се поиграла са домаћом селекцијом и у 61.минуту када је постигла свој други, а за Србију пети гол. До краја меча у листу стрелаца се уписала и Дејана Стефановић.

Бриљантно издање и фантастичан резултат наших девојака у Скопљу довољна су позивница за подршку за веома важан меч против Аустрије, 8.октобра на стадиону „Чаир“.

После велике победе селектор Предраг Гроздановић није крио задовољство…

– Јако важна утакмица за нас – рекао је после меча селектор.- Имали смо мотивисаног ривала, али девојке су дале максимум, пружиле одличну игру и послале позивницу навијачима да нас подрже у још једном веома важном и тешком сусрету, против Аустрије у Нишу. Уверен сам да ће девојке и у том мечу дати све од себе како би се на крају сви заједно радовали.