Вести

СЛАВИША КОКЕЗА И ДУШАН ТАДИЋ ОTВОРИЛИ ТЕРЕН И ПОДЕЛИЛИ ОПРЕМУ

10.06.2020.

Фудбалски савез Србије наставио је са акцијом помоћи клубовима широм Србије, а после данашње посете ФСО Сурчин, односно јучерашње Сопоту и Лазаревцу, и новог таласа који ће у наредном периоду покрити многа места у земљи, број клубова који ће добити вредну опрему прелази 1500.

Данас је фудбалска Србија у акцији поделе опреме клубовима у ОФС Сурчин била у репрезентативном саставу, на челу са председником Славишом Кокезом, затим потпредседницима Ненадом Бјековићем и Марко Пантелићем, генералним секретаром Јованом Шурбатовићем, замеником Мирком Глушчевићем, спортским директором Владимиром Матијашевићем и једним од капитена најбољег државног тима, асом Ајакса Душаном Тадићем.

Уз нову опрему, и нови терен, травната лепотица у Добановцима, фудбалски рај (вештачка трава) за будуће асове, децу која тренирају фудбал. И слика која се не заборавља, млађе категорије бројних клубова поред једног од својих идола, Душана Тадића. А нову опрему су добиле све категорије клубова: Будућност (Добановци), Јединство (Сурчин), Шумадинац (Бечмен), Борац (Прогар), Срем (Јаково), Посавац Тишма…

-Увек је најслађе дружити се са децом. Мени је задовољство да им измамим осмехе на лица и да могу да им помогнем неким саветима. Имам утисак да им на тај начин уливам додатни мотив да буду још бољи са лоптом. Сећам се како сам ја реаговао кад сам био у њиховим годинама, то су ствари које се не заборављају. Стално потенцирам причу да раде оно што воле, јер сматрам да је то суштина. Можда ова деца још увек не схватају шта то значи, али како време буде пролазило биће им јасније колико је битно да уживају у одабраној професији. Данас ми је било веома лепо у Добановцима, поново сам се уверио колико тој деци значи долазак прослављених фудбалских имена и људи који руководе нашим фудбалом. Ово је сјајан гест Фудбалског савеза Србије, чујем да ће се акција помоћи клубовима наставити и раширити на територију целе Србије – рекао је Душан Тадић.

Председник Славиша Кокеза обећао је да ће донацијом покрити све клубове  којима је помоћ најпотребнија, а приоритет су углавном клубови нижеразредног ранга који до сада никада нису осетили овакву врсту подршке и помоћи.

– Велико ми је задовољство што сам заједно са својим најближим сарадницима Ненадом Бјековићем, Марком Пантелићем, Илијом Петковићем и Јованом Шурбатовићем, посетио Сурчин и присуствовао свечаном отварању новог терена са вештачком травом. Хтео бих посебно да се захвалим нашем прослављеном репрезентативцу Душану Тадићу који је дан пре повратка за Холандију нашао времена и дошао у Добановце да увелича овај догађај. Он се редовно одазива свим нашим акцијама, промовише фудбал широм Србије и уме на прави начин да приђе деци која у њему виде истинског фудбалског идола – истакао је Славиша Кокеза и наставио.-Разговарали смо са председником Општине Сурчин господином Шушом и договорили се да нашу сарадњу подигнемо на још виши ниво. Он је обећао да ће наредне сезоне одвојити дупло више финансијских средстава за клубове са територије Општине Сурчин и то је феноменалан гест са његове стране. У том случају, ФСС преузима одговорност да донира још један терен са вештачком травом, чиме бисмо додатно поспешили развој фудбала у Сурчину. Што више таквих терена, то више деце која ће изабрати фудбал као примарну спортску активност. Драго ми је што смо наставили са акцијом помоћи клубовима, јуче Сопот и Лазаревац, данас Сурчин, сутра Лозница и тако редом. До краја године посетићемо бројне градове широм Србије и поделити опрему клубовима којима је то најнеопходније. До сада смо инвестирали преко 11 милиона евра у инфраструктуру и разне видове помоћи фудбалским колективима од најнижих рангова до Супер лиге Србије. Мислим да је то прави начин да се настави са развојем фудбала у нашој земљи, што је превасходни циљ Фудбалског савеза Србије – рекао је Славиша Кокеза.

И тим поводом, легендарни играч, тренер и селектор, сада актуелни председник ФС Београда Илија Петковић, заједно са Јованом Шурбатовићем, првим оперативцем ФСС, његовом замеником Мирком Глушчевићем и репрезентативцем Душком Тошићем, поделио је опрему клубовима из ФСО Сопот: Војводина 2013, Вис, Ђуринци, Мали Пожаревац, Младост (Мала Иванча), Младост (Губеревац), Поповић, Неменикуће, Рогача, Рудар 2012, Сибница, Стојник, Космај Раља, Зуце 2019, Сопот, Ропочево и Слатина.

-Кад неко да од срца, онда то вреди дупло – реченица је Илије Петковића која можда и најбоље говори о акцији Фудбалског савеза.

Тона опрема отишла је и клубовима са територије ФСО Лазаревац: Колубара, ЖФК Раднички, Рудовци, ЖФК Колубара, Млади борац (Жупањац), Петка, Слога (Лукавица), ОФК Раднички (Дрен), Димитрије Туцовић (Шушњар), Слобода (Стубица), ОФК Бурово, БСК (Брајковац), Вреоци, Напредак (Медошевац), Турбина (Вреоци), Шумадија (Шопић), Младост (Цветовац), ОФК Борац (Араповац), Бистрица), Младост (Барошевац), ОФК Полет (Миросаљци), Шумадинац (Крушевица), Стрмово, 20.октобар (Трбушница), Млади Радник (Јунковац), ТЕК Слога (Велики Црљени), Степојевац Вага, Борац (Лазаревац), Раднички (Рудовци), ОФК Будућност (Дудовица), Младост (Чибутковица), СФУ Калимеро (Лазаревац), Реал 28 (Лазаревац), СФУ Академија фудбала (Лазаревац), ЖФК Борац 2014 (Лазаревац).