А селекција

Кина обећана земља и за српског репрезентативца: Немања Гудељ прешао у Тјанђин Теду

06.01.2017.

После Филипа Младеновића који је недавно променио клуб и из немачког Келна прешао у белгијски Стандард из Лијежа, још један српски репрезентативац ове зиме мења средину. Немања Гудељ напушта Холандију, одлази из Ајакса и прелази у Тјанђин Теду из Кине са којим је договорио трогодишњу сарадњу.
– Дуго ми је требало да преломим и одлучим се да одем у Кину. Имао сам и неколико понуда од европских клубова, али консултовао сам се са људима којима верујем и на крају проценио шта је најбоље да урадим како бих направио корак напред у мојој каријери. Кинеска лига је у великој експанзији, такмичење које ће временом бити све снажније. Клубови улажу велика средства како би направили што боље екипе, а самим тим и лига је све квалитетнија. Знам да је све другачије него у Европи, али на мени је да што позитивније одговорим новом изазову. Спреман сам и изузетно мотивисан. Радићу максимално како бих у новом клубу оправдао очекивања и задржао репрезентативни статус. Уколико будем на списку селектора Муслина за следеће окупљање, сигурно да ћу учинити све што се од мене буде тражило како бисмо се радовали одласку на СП у Русији. То је циљ свих нас који живимо и дишемо за дрес репрезентације Србије – истакао је Немања Гудељ који ће се новим клупским друговима придружити већ 7.јануара.

Селектор наше репрезентације Слабољуб Муслин пожелео је Гудељу све најбоље у дресу новог клуба.
– То да ли игра у Европи или у Кини не одређује његов репрезентативни статус, већ неки други критеријуми које сам дефинисао кад сам преузео национални тим. Надам се да ће у новом клубу имати жељену минутажу и да ће играти у складу са његовим могућностима. Гудеља ћу наставити да пратим као и све остале играче који су кандидати за репрезентацију – истакао је селектор наше репрезентације.
Србија квалификације за СП у Русији наставља крајем марта утакмицом против Грузије у гостима 24. марта. Наша селекција је после четири одиграна кола на другом месту групе Д са осам бодова, два мање од водеће Републике Ирске.