А селекција

КАТАР 2022 | СРБИЈА ИЗГУБИЛА ОД ШВАЈЦАРСКЕ

02.12.2022.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Шаћири 20, 1:1 А. Митровић 26, 2:1 Влаховић 35, 2:2 Емболо 45, 2:3 Фројлер 47.Стадион: 974 у Дохи. Судија: Ф.Рапалини (Аргентина)

СРБИЈА: В. Милинковић – Савић, Миленковић, Вељковић (55. Гудељ), Павловић, Костић, Лукић, С. Милинковић – Савић (67. Максимовић), Живковић (78. Радоњић), А. Митровић, Тадић (78. Ђуричић), Влаховић (55. Јовић). Селектор Драган Стојковић

ШВАЈЦАРСКА: Кобел, Видмер, Аканђи, Шар, Родригез, Џака, Варгас (84. Фаснат), Соу (68. Фернандес), Фројлер, Шаћири (68. Закарија), Емболо (90 +6. Окафор). Селектор Мурат Јакин

У трећем мечу групне фазе Првенства света у Катару, Србија је поражена од Швајцарске – 2:3 (2:2). Орловима је у овом мечу била потребна победа, у једном тренутку имали смо позитиван резултат, али Швајцарска је успела да оствари победу. На крају честитке играчима за све остварено, јер су многи играли и поред чињенице да нису били ни здрави ни спремни сто одсто. Да је стање са здравственим билтеном било као током квалификација, нема сумње да би све било резултатски много боље, али честитке за жељу, вољу, уложени напор и показани мотив на Првенству света.

У првом делу игре било је много узбуђења, преокрета, чак четири гола. Швајцарци су се први радовали, Шаћири је био стрелац, истина уз мало среће. Играо се 20. минут. А све до тада Србија је била бољи ривал, чинило се да контролишемо игру, били ближи водећем голу. Живковић је погодио стативу. Десио се, ипак, мали пад концентрације и Швајцарска је успела да практично вез праве прилике да дође ко капитала. Орлови су наставили да нападају, прошлоје шест минута а на семафору је стајало 1:1. Тадић је био асистент, Александар Митровић је главом гађао и погодио. Србија је доминирала, била далеко опаснија, конкретнија. И резултат храбре игре био је водећи гол Влаховића. Поново је Тадић повукао лопту, затим убацио у празан простор, мало је помогао и један од играча Швајцарске, лопта је дошла до Влаховића који је прве гађао и погодио доњи угао гола немоћног Кобела. Чинило се да ћемо на одмор отићи за заслуженим плус један, али тренутак непажње и чини се да су Швајцарци и себе изненадили голом. Емболо је био стрелац.

Наставак није почео како смо желели. Практично после само неколико уводних минута Швајцарска је преко Фројлера поново дошла у вођство. Уследиле су и прве измене, у игру су ушли Гудељ и Јовић, уместо Вељковића и Влаховића. Имали смо иницијативу, али чекало се на прилику. Сада је поверење селектора добио и Максимовић. Из игре је изашао Сергеј Милинковић – Савић. Уследиле су последње измене, Ђуричић и Радоњић заменили су Тадића и Живковића. До краја меча није било промене резултата. Играчима хвала на свему што су до сада показали, фудбал је игра са успонима и падовима, погледу су сада усмерени ка марту и старту квалификацијама за Првенство Европе на чију завршницу држава чека 24 године.