А селекција

КАТАР 2022 | ДУШАН ВЛАХОВИЋ И ФИЛИП КОСТИЋ ПРЕД МЕЧ СА ШВАЈЦАРСКОМ

30.11.2022.

Репрезентација Србије у петак, 2. децембра игра трећи меч групне фазе на Првенству света у Катару, против Швајцарске. Два дана пре меча на конференцији за медије били су Душан Влаховић и Филип Костић.

“ Мени и свима нама је фокус утакмица са Швајцарском. Осећам се добро, осећам се спремно, надам се да ћу играти, на Мистеру је да одлучи. Нисам играо у договору са Мистером, дошао сам повређен на окупљање, али сада се већ осећам много боље и надам се да ћу моћи да помогнем екипи у мечу са Швајцарском. Знамо колико све ово значи нашем народу, осећамо подршку, живимо за овај моменат, једва чекамо да почне утакмица. Идемо на победу, обећавам да ћемо против Швајцарске играти преко нашег максимума. Никакве провакације нас не занимају, овде смо само због фудбалске приче. Увек сам спрема да играм за Србију ако треба и са једном ногом, до сада је све рађено у договору са Мистером, тако ће бити и убудуће. Представљамо Србију на највећем фудбалском такмичењу, победа ће свима много да значи. Пролаз у нокаут фазу много значи и нама и нашем народу. Са Мистером сви разговарамо, он наравно зна моје могућности. Осећам се много боље, осећам се спремно и даћу све од себе, као и сви, да победимо и прођемо даље. Швајцарци су показали да су добра, чврста екипа, редовно учествују на свим такмичењима, али ми гледамо себе, ако ми будемо прави, верујем да ћемо се радовати. Волимо да играмо када је најтеже и мислим да ће тако бити у петак. Сан је играти за репрезентацију на Првенству света и то нема цену“.

„Нисам много пратио шта све пише, али код нас се увек неко са стране појави ко ће да покуша да утиче на нашу атмосферу. Али у ових годину и по дана колико смо заједно са Мистером, атмосфера је фантастична и ништа на њу не може да утиче и да је поквари. Много нам значи подршка навијача, стално смо у контакту са породицом, добијамо снимке и фотографије, много нам све то значи. Против Швајцарске нас очекује веома захтеван меч, имају добру дефанзиву, сада је на нама да будемо прави, они који ће победити и изборити пласман у нокаут фазу. Неће са Швајцарском бити као пре четири године, за сваку утакмицу се припремамо другачије. Победа нас води даље и на нама је да дамо свој максимум. Имао сам повреду мишића која била уопште наивна, опоравио сам се, против Камеруна сам се трудио да дам све од себе, верујем да сам сада још спремнији. На овом нивоу нема екипа које имају много мана. Понављам, све приче око нас, не утичу на нас, фокусирани смо на игру и циљ да дамо све од себе“.

Целу конференцију за медије можете да погледате на јутјуб каналу Фудбалског савеза Србије.