Кадетиње декласирале Македонке – 9:0(4:0) и пласирале се у елит рунду квалификација за пласман на ЕП

26.09.2017.

 

СТРЕЛЦИ: 1:0 Барјактаровић 11, 2:0 Булатовић 15, 3:0 Крстић 29,4:0 Ступар 40, 5:0 Е.Петровић 46, 6:0 Е.Петровић 49, 7:0 Радић 72, 8:0 Крстић 77, 9:0 Е.Петровић 80+2 (из једанаестерца).Градски стадион у Земуну: Гледалаца:око 300.
СРБИЈА: Перенчевић, Маговчевић, Воркапић (од 41. Николић), Вуликић, Крстић, Е. Петровић, Гајдобрански, Ступар, Барјакратовић (од 41.Васовић), Д. Петровић, Булатовић (од 49. Радић).
БЈР МАКЕДОНИЈА: Костадинова, Георгиева, Петровска, Јанковска, Ристеска (од 57. Панеска), Положани, Јаневска (од 45. Јавашева), Николова, Ђевалекова, Велкова, Карпузовска (од 35. Бошковска).
Рапсодија женског репрезентативног фудбала у режији наших кадеткиња. Девојке које води селектор Драгиша Зечевић,после победе у првом мечу против Белорусије (2:0) биле су бриљантне у мечу са вршњакињама из Македоније и резултатом 9:0 убедљиво и уверљиво, коло пре краја, избориле визу за други криг квалификација за пласман на Европско првенство.
Неизвесност око победника меча који се играо на Градском стадиону у Земуну трајала је свега 15 минута, колико је било потребно нашим девојкама да стекну и касније повећавају вођство против индиспонираних Македонки. Баркаракатовић је лепим голом откључала браву и наговестила рапсодију Србије, а када је Булатовић дуплирала вођство после свега неколико минута, било је јасно да ћемо присуствовати игри мачке и миша. Ређале су се добре акције и голови, а оно што храбри у игри и односу наших девојака јесте чињеница да нису одустајала ни после већ оверене победе.
У последњем колу Србија се састаје са Белгијом која је такође убедљиво савладала Белорусију (7:0), али то ће бити меч без великог резултатског значаја, јер обе селекције су избориле пласман у елит рунду квалификација за одлазак на Европско првенство.
-Честитам девојкама на убедљивој партији и резултату – задовољан је био после меча селектор Драгиша Зечевић.- Видела се велика разлика у квалитету, а мене радује одличан приступ током целог тока утакмице.