У 17

Кадети пред дуел са Немачком:Идемо на победу, немамо шта да изгубимо

06.05.2017.

После сјајног старта и победе против Републике Ирске (1:0) на Европском првенству у Хрватској, наше кадете (генерација 2000.) које предводи селектор Перица Огњеновић очекује дуел са једним од фаворита, репрезентацијом Немачке.

-Знамо да нас очекује тешка утакмица са традиционално снажном Немачком. Предност је што у оваквим утакмицама можемо само да профитирамо. Играјући са најачим селекцијама стичете драгоцено искуство, подижете свој квалитет, а повољан резултат био би само потврда талента и рада. Ипак, улогу фаворита препуштамо Немачкој, свесни да у ову утакмицу као и сваку другу, улазимо са жељом да се надигравамо. Покушацемо да наметнемо наш стил игре и да искористимо неке њихове слабости. Верујемо да уз прави приступ и ангажовање, можемо доћи до повољног резултата – рекао је селектор Перица Огњеновић.

„Панцери“ су на премијери декласирали Босну и Херцеговину (5:0), али Ђерлека и другове тај податак не плаши већ напротив…
-Добра су репрезентација, траже игру, али уколико ми будемо на свом нивоу, можемо да очекујемо добар резултат – истиче капитен Армин Ђерлек.
Слободан Тедић не крије да је победа против Ираца донела самопоуздање…
-Добро смо отворили шампионат, много нам значе три бода на старту. Против Немаца даћемо максимум.
Слично размишља и Димитрије Каменовић…
-Очекујем победу. Нећемо се бранити, јер немамо шта да изгубимо.
И Михаило Нешковић поштује ривала, али верује у себе и саиграче.
-Немачка има добар везни ред, добар напад, али можемо да им парирамо – не оставља дилему млада нада Војводине.
Дуел са Немачком на програму је у недељу, 7. маја од 12,00 на стадиону Поморца у Кострени.