У 17

КАДЕТИ ОДЛАЗЕ НА ЕП У ХРВАТСКУ

28.04.2017.

Перица Огњеновић одредио коначан списак , први ривал Република Ирска

Пред кадетском репрезентацијом Србије налази се учешће на Европском првенству у Хрватској од 3. до 19. маја, где су нам ривали у групи Немачка, Република Ирска и Босна и Херцеговина. Селектор Перица Огњеновић одредио је коначан списак играча који ће бити учесници континенталног шампионата.
Голмани
Милош Гордић (Црвена звезда)
Алекса Милојевић (Јагодина)
Одбрана
Александар Костић (Црвена звезда)
Димитрије Каменовић (Чукарички)
Златан Шеховић (Партизан)
Јован Владимир Павловић (Спорт Тим, Бањалука)
Светозар Марковић (Партизан)
Средина терена
Марко Јанковић (Црвена звезда)
Армин Ђерлек (Партизан)
Жељко Гаврић (Црвена звезда)
Иван Илић (Црвена звезда)
Михаило Нешковић (Војводина)
Вања Звеканов (Спартак, Суботица)
Матеја Зувић (Партизан)
Слободан Тедић (Војводина)
Напад
Милутин Видосављевић (Чукарички)
Филип Ступаревић (Вождовац)
Јован Кокир (Партизан)


Турнир отварамо са Републиком Ирском, 4. маја у 16,30, три дана касније, тачно у подне, састајемо се са Немачком, а 10. маја, такође у 12,00, ривал нам је Босна и Херцеговина. Све мечеве у групи наша селекција игра у Кострени. Пласман у нокаут фазу обезбедиће две селекције.
У стручном штабу поред селектора Перице Огњеновића налазе се тренери Драган Мићић, Далибор Шкорић, Душан Шарановић (анализа), Виборг Коцеић (голмани), доктор Мирослав Николић, физиотерапеут Владимир Антоновић, тим менаџер Игор Гачић, официр за медије Душан Гелић и економ Ђорђе Отовић, а уз селекцију ће бити и комесар за безбедност Дарко Грабеж.
Кадетска селекција Србије обезбедила је пласман на Европско првенство после два круга квалификација. Први турнир одржан је у Италији, а селекција коју је тада предводио Илија Столица, победила је БЈР Македонију (3:1) и Албанију(2:0), а у мечу без резултатског значаја, поражени смо од Италије (0:2). На турниру елит рунде квалификација у Шкотској, остварили смо веома важну победу, показало се касније одлучујућу, против Швајцарске (2:1), поражени смо од домаћина Шкотске (0:1), а онда оверили пласман на ЕП у мечу са Црном Гором (1:0).
Последњу титулу првака Европе освојила је репрезентација Португала која је 2016. тријумфовала у Азербејџану, а интересантно је да се Португалци нису квалификовали за завршницу ЕП у Хрватској.