А селекција

ИЗЈАВЕ | СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ, ДИРЕКТОР СТЕВАН СТОЈАНОВИЋ И КАПИТЕН ДУШАН ТАДИЋ

16.12.2021.

Србија се у новом циклусу УЕФА Лиге нација 2022/23. састаје са Шведском, Норвешком и Словенијом.

„Веома тешка група. Можда и најтежа у Лиги Б. Приоритет нам је прво место и борићемо се да будемо најбољи. Неће бити лако, али верујем да можемо стићи до тог циља. Респектујемо све противнике, поштујемо њихов квалитет, али највише поштујемо себе. У сваком случају добро загревање за Мундијал. Биће то квалитетне провере и предстојећи циклус у Лиги нација је  само још један у низу изазова који нас очекује“ изјавио је селектор Драган Стојковић.

Директор А тима Стеван Стојановић не крије да Орлови иду на прво место…

„У групи Б мислим да је наша група најјача. Али ја знам како наш селектор размишља, он воли да се увек такмичи са јаким тимовима и ове утакмице биће добра провера и пред Мундијал у Катару. Норвешку добро познајемо из баража за Првенство Европе, имају добре играче, пре свих Халанда. Шведска је добро ушла у квалификације за Првенство света, били су у једном тренутку испред Шпаније. Словенија је добра селекција коју не сме нико да потцени. Ми знамо шта хоћемо, колико можемо, свима респект, али имамо квалитет да се боримо за прво место у групи“ истакао је директор А селекције Стеван Стојановић.

И капитен Душан Тадић прокоментарисао је нашу групу у Лиги нација…

„Без сумње, ради се о квалитетним ривалима. Сигуран сам да нас очекују јаки мечеви који ће у доброј мери представљати и одличну припрему и проверу за Светско првенство. Што се тиче могућег  пласмана, поштовање и респект према свима, али наши циљеви су јасни, желимо прво место и промоцију у Лигу А. Много тога ће зависити од јунских утакмица, када ћемо у релативно кратком периоду одиграти чак четири утакмице. Али како сам већ рекао, без дилеме, Србија иде на прво место“ рекао је капитен Душан Тадић.