А селекција

ИЗЈАВЕ МЛАДЕНА КРСТАЈИЋА, БРАНИСЛАВА ИВАНОВИЋА, СЕРГЕЈА МИЛИНКОВИЋА-САВИЋА,АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА И АДЕМА ЉАЈИЋА

10.11.2017.

МЛАДЕН КРСТАЈИЋ:СРЕЋАН САМ И ЗАДОВОЉАН, ДРАГО МИ ЈЕ ЗБОГ МЛАДИХ ИГРАЧА
И оне је као главнокомандујући на клупи Србије био дебитант, Младен Крстајић, вршилац дужности селектора Србије. Први меч и прва победа.
-Први утисак је да сам срећан и задовољан овом победом. Желео бих да честитам играчима који су после дугог и напорног пута пружили добру игру, много истрчали. Покушали смо да урадимо неке ствари и поред тога што је било мало времена, али заиста могу да будем поносан на играче који су поново показали да су заслужено изборили пласман на Светско првенство. Драго ми је и због младих играча који су добили шансу. И против Јужне Кореје ће исто имати минутажу, моћи ће да покажу свој квалитет. Показало се да ова екипа има карактер и квалитет, добра су група за будућност нашег фудбала. Искусни и они мање искусни играчи могу заједно и када се споје онда то може деловати јако добро. Морам да кажем да услови нису били ни мало лаки, али момци су све превазишли, добро истрчали и испунили све захтеве како би победили ову утакмицу. И могу да будем поносан на оно што су показали – рекао је Младен Крстајић, вршилав дужности селектора Србије.


БРАНИСЛАВ ИВАНОВИЋ: БИЛО ЈЕ МНОГО ДОБРИХ ДЕТАЉА, УЖИВАЛИ СМО
Капитен Србије забележио је 99. наступ у дресу репрезентације – Бранислав Ивановић.
-Мислим да смо одиграли јако добру утакмицу, било је много добрих детаља и мислим да смо уживали. Оно што је битно јесте да су сви добили шансу, да смо одиграли на добром нивоу, осим у појединим тренуцима када смо мало деловали неорганизовано, али то је можда и због тога што су они тако деловали, били неорганизовани, губили су позиције. Видело се да ова екипа поседује потенцијал. Одиграли смо максимално професионално и поред тешких услова на које нисмо навикли. Важно је да смо забележили победу и сада се окрећемо другом мечу на овој турнеји – рекао је Бранислав Ивановић.

СЕРГЕЈ МИЛИНКОВИЋ-САВИЋ:СВЕ ЈЕ БИЛО КАКО САМ ЗАМИШЉАО
Један од двојице који су освојили свет на Новом Зеланду а дочекали су деби у најбољој репрезентацији Србије – Сергеј Милинковић – Савић.
-Све је било како сам замишљао, пресрећан сам што сам најзад дебитовао. Коначно сам дочекао. Још смо и победили, ништа лепше.Нисам имао трему, никад је и немам.А што се тиче игре, до сада нисам играо са момцима који су почели меч, било је мало теже, али има времена да се уиграмо и укомпонујемо – не оставља дилему Сергеј Милинковић – Савић.


АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ: ВОДИМ ЖИВКОВИЋА НА ВЕЧЕРУ
Александар Митровић је постигао нови гол у дресу репрезентације, потврдио победу у првом мечу азијске турнеје.
-Било је тешко време, нисмо се још аклиматизовали, али мислим да је било добро. Постигли смо два гола, можда могли и више, али исто тако могли смо и да примимо гол. Хвала Живковићу на асистенцији, феноменално је центрирао,мени је остало само да се поклоним.Има од мене вечеру – рекао је Александар Митровић.


АДЕМ ЉАЈИЋ:МОГЛО ЈЕ И УБЕДЉИВИЈЕ
Постигао је први гол и тако наговестио крајњи исход меча – Адем Љајић.
-Била је добра утакмица, али и веома тешко време, спарно. Победили смо што је најважније, постигли два гола, могли још три или четири, али недостајало је и мало концентрације у завршници. Задовољан сам како је екипа одиграла, били смо бољи и заслужили победу – рекао је стрелац првог гола, Адем Љајић.