Архива

ИЗ КОЛЕВКЕ ФУДБАЛА У ГОСТЕ ФСС И СЛАВИШИ КОКЕЗИ

27.02.2018.

ГРЕГ КЛАРК ПРВИ ПРЕДСЕДНИК ФС ЕНГЛЕСКЕ КОЈИ ЈЕ ПОСЕТИО СРБИЈУ

 

Посета која би могла да има префикс историјска, јер први пут у госте Фудбалском савезу Србије дошао је председник земље колевке фудбала, Енглеске. Грег Кларк, први човек Фудбалског савеза Енглеске у знак поштовања према ФСС стигао је у посету која би требало да представља почетак једне лепе сарадње.
За ФСС то је наставак активности које за резултат имају углед који Савез ужива у свету фудбала, јер после боравка делегације УЕФА на челу са председником Александром Чеферином, затим и првог потпредседника УЕФА Карла Ерика Нилсона, односно многих челних људи националних федерација, председник Славиша Кокеза угостио је у Спортском центру ФСС у Старој Пазови Грега Кларка, председника фудбалске асоцијације која има традицију дугу 155 година.


Два председника разговарала су о многим фудбалским питањима, сарадњи два савеза, а разговорима је присуствовао и Саво Милошевић, потпредседник ФСС, некада веома познато лице острвског фудбала. Гост је обишао и Спортски центар ФСС и није крио задовољство оним што је видео.