Vesti

IN MEMORIAM | VLADICA POPOVIĆ (1935 - 2020)

11.08.2020.

Tužna vest za sve navijače Crvene zvezde, ali i ljubitelje fudbala na ovim prostorima. Preminuo je Vladica Popović,  peoslavljeni igrač i trener Crvene zvezde, stručnjak s kojim je ovaj klub u Tokiju 1991. godine, u meču Interkontinentalnog kupa protiv čileanskog Kola Kola, postao prvak sveta. Kao fudbaler, najveći trag ostavio je u svojoj Crvenoj zvezdi.

Popović je za crveno-bele igrao od 1953. do 1965. godine, a upisao je 499. nastupa u dresu Zvezde. Osim za crveno – bele, nastupao je još i za nemački Štutgart i venecuelanski Deportivo Kanarijas, gde je i završio karijeru.

U dresu reprezentacije Jugoslavije je zabeležio 20 nastupa, a igrao je na Svetskom prvenstvu u Čileu 1962. kada su „plavi“ završili na četvrtom mestu. Na Olimpijskim igrama u Melburnu 1956. godine sa Jugoslavijom je osvojio srebrnu medalju.

Trenersku karijeru je započeo u Boliviji, a u Kolumbiji je titulu prvaka osvajao sa Santa Feom i Deportivo Kalijem. Bio je prvi i jedini strani trener koji je taj trofej osvajao sa dva kluba.

Bio je selektor Perua na Kopa Amerika 1993. godine. Vladica Popović se nalazi na petom mestu večne liste Crvene zvezde po broju odigranih utakmica.