Vesti

PRIPREME U21 PRED MEČEVE SA LETONIJOM I BUGARSKOM | NOVI PEH, POVREĐEN FILIP STEVANOVIĆ

30.08.2020.

 

Mlada reprezentacija Srbije (U21) okupila se u hotelu „M“ pred kvalifikacione mečeve sa Letonijom (04.09.) i Bugarskom (08.09.), a zbog problema koji svet, a samim tim i fudbal, ima sa pandemijom COVID – 19 i mera koje postoje od države do države, selektor Ilija Stolica neće moći da računa na sve pozvane igrače.

Zbog propisa UEFA koji omogućavaju klubovima da reaguju shodno propisanim merama države, Dejan Joveljić i Slobodan Tedić ne mogu biti uz svoje reprezentativne saigrače, a znak pitanja stoji i pored dvojice igrača Olimpijakosa, Nikole Čumića i Svetozara Markovića. Naime, kako saznajemo korona virus je zabeležen u jednom slučaju u atinskom klubu, a to automatski zahteva i nove testove kod svih ostalih igrača. I dok po tom pitanju ne budu stvari jasnije, selektor i saradnici u stručnom štabu, neće moći da računaju na atinski tandem naših reprezentativaca.

A na raspolaganju neće biti ni Filip Stevanović koji je povređen u meču sa Vojvodinom, a naknadni pregledi pokazali su da ne može da pomogne „orlićima“ u naredna dva duela. Na kraju, do promena je došlo na spisku golmana, Duško Marković iz Rada se takođe povredio, a poziv je dobio Aleksandar Popović iz Partizana. Novo ime je i napadač Čukaričkog, Marko Šarić.

 

Dakle, na spisku selektora Stolice, pored gore nabrojanih igrača, nalaze se: golmani Marko Ilić (Voždovac), Aleksandar Popović (Partizan), Đorđe Petrović (Čukarički), odbrana Jovan Vlalukin (Metalac), Mihajlo Ivančević (Spartak ŽK), Nemanja Mićević (Mladost, Lučani), Dimitrije Kamenović (Čukarički), Mladen Devetak (Vojvodina), Jovan Nišić (Voždovac), Zlatan Šehović (Makabi Netanja), Erhan Mašović (Klub Briž), srednji red Veljko Birmančević (Čukarički), Mirko Topić (Vojvodina), Njegoš Petrović (Crvena zvezda), Ivan Ilić (Mančester Siti), Luka Ilić (Mančester Siti), Željko Gavrić (Crvena zvezda), Veljko Nikolić (Crvena zvezda), Viktor Lukić (Radnik), Mihajlo Banjac (TSC), Igor Maksimović (Metalac), napad Luka Adžić (Anderleht), Filip Stuparević (Votford), Viktor Živojinović (Proleter) i Marko Šarić (Čukarički).

„Orlići“ su 18,00 odradili prvi trening na stadionu „Čukaričkog“.

-Pratimo situaciju oko svih igrača – ističe Goran Grkinić, koordinator mlađih selekcija FSS.- Sačekaćemo epilog oko Čumića i Markovića, verujemo da će za dan-dva sve biti poznato.

Sve slike možete da preuzmete sa linka https://we.tl/t-iaQpiJ6OHi

Video https://wetransfer.com/downloads/820e3f1900d3909fecf67a91396f592420200830184710/61cd29025e310e430ef5f180df1a044d20200830184710/0999a9