Вести

ПРИПРЕМЕ U21 ПРЕД МЕЧЕВЕ СА ЛЕТОНИЈОМ И БУГАРСКОМ | НОВИ ПЕХ, ПОВРЕЂЕН ФИЛИП СТЕВАНОВИЋ

30.08.2020.

 

Млада репрезентација Србије (U21) окупила се у хотелу „М“ пред квалификационе мечеве са Летонијом (04.09.) и Бугарском (08.09.), а због проблема који свет, а самим тим и фудбал, има са пандемијом COVID – 19 и мера које постоје од државе до државе, селектор Илија Столица неће моћи да рачуна на све позване играче.

Због прописа УЕФА који омогућавају клубовима да реагују сходно прописаним мерама државе, Дејан Јовељић и Слободан Тедић не могу бити уз своје репрезентативне саиграче, а знак питања стоји и поред двојице играча Олимпијакоса, Николе Чумића и Светозара Марковића. Наиме, како сазнајемо корона вирус је забележен у једном случају у атинском клубу, а то аутоматски захтева и нове тестове код свих осталих играча. И док по том питању не буду ствари јасније, селектор и сарадници у стручном штабу, неће моћи да рачунају на атински тандем наших репрезентативаца.

А на располагању неће бити ни Филип Стевановић који је повређен у мечу са Војводином, а накнадни прегледи показали су да не може да помогне „орлићима“ у наредна два дуела. На крају, до промена је дошло на списку голмана, Душко Марковић из Рада се такође повредио, а позив је добио Александар Поповић из Партизана. Ново име је и нападач Чукаричког, Марко Шарић.

 

Дакле, на списку селектора Столице, поред горе набројаних играча, налазе се: голмани Марко Илић (Вождовац), Александар Поповић (Партизан), Ђорђе Петровић (Чукарички), одбрана Јован Влалукин (Металац), Михајло Иванчевић (Спартак ЖК), Немања Мићевић (Младост, Лучани), Димитрије Каменовић (Чукарички), Младен Деветак (Војводина), Јован Нишић (Вождовац), Златан Шеховић (Макаби Нетања), Ерхан Машовић (Клуб Бриж), средњи ред Вељко Бирманчевић (Чукарички), Мирко Топић (Војводина), Његош Петровић (Црвена звезда), Иван Илић (Манчестер Сити), Лука Илић (Манчестер Сити), Жељко Гаврић (Црвена звезда), Вељко Николић (Црвена звезда), Виктор Лукић (Радник), Михајло Бањац (ТСЦ), Игор Максимовић (Металац), напад Лука Аџић (Андерлехт), Филип Ступаревић (Вотфорд), Виктор Живојиновић (Пролетер) и Марко Шарић (Чукарички).

„Орлићи“ су 18,00 одрадили први тренинг на стадиону „Чукаричког“.

-Пратимо ситуацију око свих играча – истиче Горан Гркинић, координатор млађих селекција ФСС.- Сачекаћемо епилог око Чумића и Марковића, верујемо да ће за дан-два све бити познато.

Све слике можете да преузмете са линка https://we.tl/t-iaQpiJ6OHi

Видео https://wetransfer.com/downloads/820e3f1900d3909fecf67a91396f592420200830184710/61cd29025e310e430ef5f180df1a044d20200830184710/0999a9