FUTSALERI PONOVO NA OKUPU | SLEDE DVE PROVERE SA MAROKOM U VRŠCU (VIDEO)

26.07.2021.

Futsal reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi i počela pripreme za dve prijateljske utakmice protiv Maroka (petak 16:00 i nedelja 19:00 u Vršcu), koje će biti odlična provera za predstojeće Svetsko prvenstvo u Litvaniji.

”Nalazimo se na jednom novom početku. Utakmice sa Marokom su na neki način generalna proba za prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu protiv Irana. Smatramo da te dve ekipe imaju sličan stil igre, jaki su tehnički i individualno, forsiraju ‘jedan na jedan’. Odabrali smo pravog rivala za ove provere u julskom terminu” – rekao je za sajt FSS Dejan Majes koji će sa klupe predvoditi naše momke na najvećoj smotri svetskog futsala.

Snimci sa okupljanja u Staroj Pazovi jasno govore da u našoj reprezentaciji vlada vrlo dobra atmosfera uoči mečeva sa Marokom.

”Trudimo se od samog početka da nam taj kult reprezentacije bude princip na kome zasnivamo naš rad i naše ambicije. Svi smo svesni odgovornosti koju dres Srbije nosi sa sobom i do nekog ozbiljnijeg rezultata možemo samo u slučaju ako budemo srećni, složni i zadovoljni”.

Reprezentaciju Srbije u Litvaniji očekuje pakleno težak zadatak na putu ka nokaut fazi. Argentina je treća futsal nacija sveta, Iran je na prošlom šampionatu eliminisao Brazil, dok je SAD tradicionalno neugodan rival za sve reprezentacije.

”Dobili smo ubedljivo najtežu grupu na Svetskom prvenstvu. To je prva misao koja mi je prošla kroz glavu po završetku žreba, ali kako se bliži početak turnira sve sam veći optimista i verujem da imamo šanse za plasman u osminu finala. Ključna je ta prva utakmica protiv Irana u kojoj oni imaju imperativ pobede jer važe za velike favorite. U takvim okolnostima, kada nas unapred proglase za autsajdere, umemo da budemo veoma opasni i možemo da napravimo iznenađenje. Druga utakmica protiv Argentine biće najteže iskušenje za našu ekipu, dok u duelu sa SAD jednostavno moramo da pobedimo pošto smo mnogo kvalitetnija ekipa”.

Posle dve godine pauze, na spisku reprezentacije Srbije ponovo se našlo ime Slobodana Rajčevića.

”Jako mi je drago što sam se vratio u nacionalni tim. Generalno, osećam se kao da nisam ni pauzirao, mislima sam uvek bio uz moje drugare, sticajem okolnosti nisam bio u situaciji da im pomognem na terenu. Posle mečeva sa Marokom, očekuju nas i dve prijateljske utakmice protiv Brazila, smatram da je to sasvim dovoljno da se uigramo do početka Svetskog prvenstva. Polako, idemo korak po korak, ‘namestićemo’ se nekako do Litvanije”.

Rajčević se samo delimično slaže sa konstatacijom da reprezentacija Maroka podseća na našeg rivala na startu Mundijala.

”Nemam puno informacija o njima, ali mislim da je Iran mnogo ozbiljnija ekipa od Maroka. Za klasu bolja, iako je reč o sličnom stilu igre. Lično, ne osećam veliku tenziju pred Svetsko prvenstvo, odigrao sam mnogo važnih utakmica, kao i većina momaka u našoj reprezentaciji. Više je to neka pozitivna trema, jer se takve utakmice igraju jednom u životu” – rekao je Rajčević i otkrio ko mu je od saigrača najviše nedostajao tokom dvogodišnjeg odsustva iz reprezentacije:
”Uželeo sam se svih drugara, možda najviše Marka Pršića. Ali, družimo se mi i privatno. Ako se nismo sretali u reprezentaciji, ne znači da se nismo viđali u gradu. Zato i kažem da sam se sve vreme osećao kao deo ekipe”.