ФУТСАЛЕРИ ПОНОВО НА ОКУПУ | СЛЕДЕ ДВЕ ПРОВЕРЕ СА МАРОКОМ У ВРШЦУ (ВИДЕО)

26.07.2021.

Футсал репрезентација Србије окупила се у Старој Пазови и почела припреме за две пријатељске утакмице против Марока (петак 16:00 и недеља 19:00 у Вршцу), које ће бити одлична провера за предстојеће Светско првенство у Литванији.

”Налазимо се на једном новом почетку. Утакмице са Мароком су на неки начин генерална проба за прву утакмицу на Светском првенству против Ирана. Сматрамо да те две екипе имају сличан стил игре, јаки су технички и индивидуално, форсирају ‘један на један’. Одабрали смо правог ривала за ове провере у јулском термину” – рекао је за сајт ФСС Дејан Мајес који ће са клупе предводити наше момке на највећој смотри светског футсала.

Снимци са окупљања у Старој Пазови јасно говоре да у нашој репрезентацији влада врло добра атмосфера уочи мечева са Мароком.

”Трудимо се од самог почетка да наm тај култ репрезентације буде принцип на коме заснивамо наш рад и наше амбиције. Сви смо свесни одговорности коју дрес Србије носи са собом и до неког озбиљнијег резултата можемо само у случају ако будемо срећни, сложни и задовољни”.

Репрезентацију Србије у Литванији очекује паклено тежак задатак на путу ка нокаут фази. Аргентина је трећа футсал нација светa, Иран је на прошлом шампионату елиминисао Бразил, док је САД традиционално неугодан ривал за све репрезентације.

”Добили смо убедљиво најтежу групу на Светском првенству. То је прва мисао која ми је прошла кроз главу по завршетку жреба, али како се ближи почетак турнира све сам већи оптимиста и верујем да имамо шансе за пласман у осмину финала. Кључна је та прва утакмица против Ирана у којој они имају императив победе јер важе за велике фаворите. У таквим околностима, када нас унапред прогласе за аутсајдере, умемо да будемо веома опасни и можемо да направимо изненађење. Друга утакмица против Аргентине биће најтеже искушење за нашу екипу, док у дуелу са САД једноставно морамо да победимо пошто смо много квалитетнија екипа”.

После две године паузе, на списку репрезентације Србије поново се нашло име Слободана Рајчевића.

”Јако ми је драго што сам се вратио у национални тим. Генерално, осећам се као да нисам ни паузирао, мислима сам увек био уз моје другаре, стицајем околности нисам био у ситуацији да им помогнем на терену. После мечева са Мароком, очекују нас и две пријатељске утакмице против Бразила, сматрам да је то сасвим довољно да се уиграмо до почетка Светског првенства. Полако, идемо корак по корак, ‘наместићемо’ се некако до Литваније”.

Рајчевић се само делимично слаже са констатацијом да репрезентација Марока подсећа на нашег ривала на старту Мундијала.

”Немам пуно информација о њима, али мислим да је Иран много озбиљнија екипа од Марока. За класу боља, иако је реч о сличном стилу игре. Лично, не осећам велику тензију пред Светско првенство, одиграо сам много важних утакмица, као и већина момака у нашој репрезентацији. Више је то нека позитивна трема, јер се такве утакмице играју једном у животу” – рекао је Рајчевић и открио ко му је од саиграча највише недостајао током двогодишњег одсуства из репрезентације:
”Ужелео сам се свих другара, можда највише Марка Пршића. Али, дружимо се ми и приватно. Ако се нисмо сретали у репрезентацији, не значи да се нисмо виђали у граду. Зато и кажем да сам се све време осећао као део екипе”.