Вести

ФУТСАЛ СЕЛЕКЦИЈА ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ ЗА ВАЖАН ДУЕЛ СА УКРАЈИНОМ НА ПУТУ ДО ПРВЕНСТВА СВЕТА У УЗБЕКИСТАНУ

02.10.2023.

 

Футсал репрезентација Србије окупила се у понедељак рано ујутро у СЦ ФСС у Старој Пазови и одмах продужила ка Врању, где ће у петак од 18:00 сати играти једну од најважнијих утакмица у овом циклусу квалификација за Светско првенство против селекције Украјине.

Након два одиграна кола, пулени Дејана Мајеса налазе се на челној позицији своје групе са четири освојена бода и реалним шансама да 2024. године буду учесници завршне смотре у Узбекистану:
„Ново окупљање, стари проблеми. За разлику од Аксентијевића и Пршића на које сиигурно не можемо да рачунамо, Драган Томић је дошао на окупљање и тек треба да проценимо колико је спреман за предстојећи изазов.“ – рапортира селектор Мајес и подсећа да је ова генерација српских футсалера навикла да се носи са тешкоћама и да често у некомплетном саставу долази до великих резултата.
„Нисмо задовољни бодовним учинком у септембарском термину, очекивали смо шест, а освојили два бода мање. Сада нас очекују два меча против главног конкурента Украјине, али размишљамо искључиво о првом дуелу у Врању где би требало да искористимо предност домаћег терена и да направимо огроман корак ка Светском првенству.“
Резултати у прва два кола сведоче да је наша група једна од најјачих и најнеизвеснијих у квалификацијама.
„Констатовали смо одмах после жреба да је група веома атрактивна, али самим тим и веома неизвесна. Буквално свако свакога може да победи. Ми смо славили у Пољској, Пољаци су после тукли Украјину која је у првом колу дала 10 голова у мечу са Белгијом. Белгијанци су једноставно имали лош дан против Украјине, играли су без два кључна играча и то се одразило на катастрофалан пораз. Пружили су нам снажан отпор у Смедереву и доказали да ће многима у овој групи помрсити рачуне.“ – рекао је Дејан Мајес.
Изостанком стандардног голмана Аксентијевића, много тога ће зависити од расположења и рефлекса Јакова Вулића:

„У Смедереву смо морали боље против Белгије, квалитетније смо екипа и нисам задовољан нерешеним резултатом. Желео бих још једном да се захвалим дивној публици која нас је бодрила свих 40 минута. Верујем да ће и у Врању у петак хала бити испуњена до последњег места, подршка навијача нам је веома важна. Свакако да осећам притисак, то је саставни део спорта. Жао ми је због Микијеве повреде, потрудићу се да га заменим на прави начин. Увек ми даје добронамерне савете, сада ми је послао поруку и замолио ме да победимо Украјину у оба меча, да се пласирамо на Светско првенство и да му обезбедимо прилику да се на највећој смотри светског футсала опрости од дреса репрезентације. Не смем да га издам“ – поручио је голман Вулић.