Футсал селекција Орлова победила Чешку у првом мечу баража за пласман на УЕФА Футсал ЕУРО – 4:3(1:1)

12.09.2017.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Седлер 03:50,1:1 Коцић 12:50, 1:2 Перић 23:17,1:3 Перић 27:36,1:4 Ракић 26:23, 2:4 Чупак 32:49,3:4 Седлар 35:31 Дворана у Хомутову. Гледалаца: око 3000.
ЧЕШКА: Герчак, Чупак, Р.Мареш, Решетар, Д.Дрозд. Вахала, Заруба, Словачек, Седлер, Ковач, Јановски, Внук, Холи, Белеј.
СРБИЈА: Аксентијевић, Перић, Коцић, Симић, Рајчевић. Момчиловић, Станковић, Ракић, Милосавац, Рамић, Томић,Пршић, Јовановић, Крстић.
Футсал репрезентација Србије налази се пред пласманом на УЕФА Футсал ЕУРО који се идуће године (31.јануар – 10.фебруар) одржава у Словенији. Изабраници селектора Горана Иванчића су у првом мечу баража, као гости, савладали селекцију Чешке у Хомутову и остаје само реванш како би Перић и другови дефинитивно потврдили већи квалитет и нашли се поново међу најбољим футсал селекцијама Европе.


Све што је домаћин урадио било је у уводним минутима меча када је дошао у вођство, али од тог тренутка доминирала је у већем делу сусрета само једна репрезентација. Прво је Коцић омогућио саиграчима миран одлазак на одмор, а онда је ствар у своје руке узео најискуснији Марко Перић и са два ефектна гола најавио велику радост нашег састава. Ракић је потврдио огроман квалитет нашег тима у овом двомечу,али да Чеси нису наиван ривал поново су показали у завршници сусрета када су са два брза гола показали да ће наши момци у реваншу морати поново да дају свој максимум како би оверили визу за европски самит футсала у Словенији.