Вести

ФУТСАЛ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ИГРА ПРОТИВ УКРАЈИНЕ ЈЕДАН ОД НАЈВАЖНИЈИХ МЕЧЕВА НА ПУТУ ДО ПРВЕНСТВА СВЕТА | СЕЛЕКТОР ДЕЈАН МАЈЕС, МИЛОШ СИМИЋ И ЂОРЂЕ РОСИЋ ВЕРУЈУ ДА УЗ ВЕЛИКУ ПОДРШКУ ПУБЛИКЕ У ВРАЊУ, СРБИЈА МОЖЕ ДО ВРЕДНЕ ПОБЕДЕ

05.10.2023.

 

Футсал репрезентација Србије игра у петак, 6. октобра у Врању, против Украјине, можда и најважнији меч на путу до пласмана на Првенство света у Узбекистану. Србија се после два кола елит рунде квалификација налази на челу групе, испред највећих ривала, селекција Украјине и Пољске, тако да исход сутрашњег дуела може да има велики утицај на коначни изглед табеле. Изабраници селектора у добром расположењу очекују утакмицу која почиње у 18,00 (пренос ТВ Арена), без обзира на сада већ хроничне проблеме са изостанцима (повреде) појединих играча.

„Меч са Украјином је један од кључних на нашем путу до Узбекистана. Направили смо брејк против Пољске у гостима, који је био потребан, а сада следи оно што је веома битно, а то је дуел са директним конкурентом за прво место, Украјином. Меч који једноставно морамо да решимо у своју корист“ јасан је селектор Дејан Мајес.

Здравствени билтен и даље није најбољи…

„Да, на западу ништа ново. Пршић, Јањић, Аксентијевић…три играча која нам много значе. Очекивали смо да ће Марко Пршић моћи, јер се ради о играчу који има велики утицај на нашу игру, „виц“ играчу, оном који оплемењује игру, једним потезом може да реши ситуацију. Повредио се веч пред долазак у једном пријатељском мечу, тако да његов изостанак доноси једну празнину, али као и до сада, кога нема, без њега се може и мора. Имамо овде најјачи састав, тим који је пун самопоуздања, спреман да се бори и освоји три бода“.

Орлови се већ три дана припремају у Врању, не крију да им публика може бити важан адут на путу до победе…

„Очекујемо велику подршку, Врање је познат град по страствености и позитивној енергији када се ради о футсалу. Играли смо и раније овде, али стварно верујем да никад нећемо имати атмосферу и подршку као што ће то бити случај сутра против Украјине“.

Украјина је незгодан ривал, одакле прети највећа опасност?

„Тежак ривал, кад их гледате, изгледају као војска, они не уживају у игри, није им лепота на првом месту. Имају играче сличних квалитета, не мењају систем, последњих седам, осам годин играју на исти начин. Физички су јаки, спремни, брзи, јаки у дуелу. Спремили смо нека изненађења за њих, нешто што до сада нисмо радили, видећемо ефекат“ рекао је селектор Дејан Мајес.

И Милош Симић, један од најискуснијих у нашој репрезентацији, верује у победу пред врањанском публиком.

„Наредна два меча биће пресудна у овим квалификацијама, сутра у Врању, а затим у Мађарској, где ће Украјина бити, условно речено, домаћин, али то је неутралан терен. Пред почетак овог круга квалификација Украјина и ми смо означени као благи фаворити, али због „шарених“ резултата до сада у групи, можемо рећи да је све неизвесно. Одакле нам прети највећа опасност? Из њихове тимске игре, веома су дисциплинован тим, највише наде полажу у јак колектив. Ми их дефинишемо као војску, имају играче готово истих квалитета. Верујем у нас, тим, појединце, мотив и жељу коју имамо. Очекујем велику подршку и позивам Врањанце да дођу у што већем броју и заједно славимо, надамо се сви, важну победу“ рекао је Милош Симић.

 

Ђорђе Росић је одиграо добар меч против Белгије у Смедереву (3:3), у дуелу са Украјином очекује тежак меч…

„Биће тешко, Украјина је веома незгодан противник, видело се то на Европском првенству. Сада играмо нови меч, ми смо подмадили тим, очекујем велику борбу и нашу победу. У нашој групи се показало да свако сваког може да победи, Пољска је примера ради, можда и неочекивано, победила Украјину, а ми играли нерешено са Белгијом. Сада смо спремни, знамо шта хоћемо и колико можемо. Идемо на победу“ не оставља дилему Ђорђе Росић

Србија – Украјина, 6. октобар, Врање, 18,00 (ТВ Арена).