ФУТСАЛ БАРАЖ ЗА ПРВЕНСТВО СВЕТА | СРБИЈА СЛАВИЛА ПРОТИВ ФИНСКE (ВИДЕО)

06.11.2020.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Пршић 28:09.  Хала „Језеро“ у Крагујевцу. Без публике.

СРБИЈА: Момчиловић, Ракић, Томић, Пршић, Петров. Вулић, Алексић, Поповић, Рамић, Симић, Стојковић, Милосављевић, Радовановић, Пешић. Селектор Горан Иванчић

ФИНСКА: Саволаинен, Аутио, Интала, Ј.Китола, М.Китола. Коивумакаи, Ванха, Јуно, Корсунов, Линтула, Корпела, Нистром, Пикараинен, Лиља.

Велика и вредна, истина са једним голом, победа футсал репрезентације Србије против Финске – 1:0 (0:0), у првом мечу баража за пласман на Првенство света које се идуће године одржава у Литванији. У веома захтевном дуелу, Орлови су пропустили прилику да остваре и убедљивију победу, али и гол предности представља завидан капитал пред реванш меч који се 10. новембра игра у Финској.

Србија је била много бољи ривал у првом делу игре, али после 20 минута игре није се то могло видети и на семафору хале „Језеро“. Имали су Ракић и другови неколико веома добрих прилика, али Финска је показала да се није случајно нашла у баражу и да поред тимског духа, има на голу и сјајног Саволаинена.

Орлови су већ у уводним минутима могли доћи до предности, прво Томић, а онда и Петров упутили су сјајне ударце, али Саволаинен је показао квалитет. Једину праву прилику гости су имали после у 11. минуту меча, после прекида и ударца који је ишао у сам угао нашег гола, али Момчиловић је показао зашто је један од најбољих голмана у Европи.

Србија је најбољу прилику пропустила после једног поклона и грешке у предаји Финаца, Рамић се нашао један на један са Саволаиненом, али фински голман је изашао као победник из овог дуела. До вођства смо могли и после феноменалног дриблинга и доброг ударца Алексића, али поново је невероватно Саволаинен сачувао своју мрежу.

Наставак је одмах донео нову прилику за наш састав, асистенцију Томића и добар покушај Ракића који је завршио мало поред стативе. Видели смо онда прилику Симића, најбољу на утакмици, погодио је најпре стативу, а онда добро реаговао на одбијену лопту, међутим Саволаинен је скратио угао и спасио гол. Био је то корнер за нашу селекцију који је извео Симић, Пршић је одлично ушао ривалу иза леђа и најзад довео Србију у заслужено вођство.

До краја меча нисмо видели много прилика, Србија је контролисала дешавања на терену и меч завршила са малом, али капиталном предношћу пред реванш у Финској. Селектор Горан Иванчић може да буде задовољан резултатом, наравно и игром, јер утисак је да смо бољи ривал, без обзира на чињеницу да су Финци показали зашто су најпријатније изненађење ових квалификација.

Све слике могу да се преузму са линка https://yadi.sk/d/BZnTTP3ukCazyA/_36R7842.JPG?w=1 уз потпис Фото: ФСС