Архива

ФСС И МИНИСТАРСТВО ОМЛАДИНЕ И СПОРТА НАСТАВИЛИ АКЦИЈУ ПОДЕЛЕ ОПРЕМЕ

20.02.2018.

Министарство омладине и спорта у Влади Србије задовољно резултатима Фудбалског савеза Србије заједно у новим пројектима од капиталног значаја за српски фудбал

Оно што је било предизборно обећање председника Славише Кокезе, сада траје у континуитету близу две године, а у том периоду више од хиљаду клубова широм Србије може да се похвали опремом добијеном од Фудбалског савеза Србије. Значај и ефекат ове акције препознало је и Министарство омладине и спорта Владе Републике Србије и министар Вања Удовичић који су пружили помоћ и подршку овом, али и многим другим вредним пројектима Фудбалског савеза Србије.
А данас је свечано било у Младеновцу где су клубови из овог региона добили вредну опрему из руку министра Вање Удовочића, односно Јована Шурбатовића, генералног секретара ФСС и Илије Петковића, легенде нашег фудбала, некада сјајног играча, а затим успешног тренера и селектора.
-Наставили смо са акцијом поделе опреме онима којима је најпотребнија, а посебну захвалност желим да изаразим због присуства министра Вање Удовичића. Влада Србије и њено ресорно министарство на чијем челу се налази Вања Удовичић препознали су резултате Фудбалског савеза Србије у претходном периоду и укључили се у реализацију многих пројеката од капиталног значаја за развој фудбала у Србији. Само један од тих пројеката је и наставак улагања у терене са вештачком травом, а веома брзо широм Србије биће отворено пет нових терена – рекао је Јован Шурбатовић.


Министар Вања Удовичић није крио задовољство оствареним резултатима Фудбалског савеза Србије у минулој години.
-Радују ме енергија, визија и резултати Фудбалског савеза, наравно и наша сарадња са Савезом, као и ова акција која има за циљ да се створе услови да сви фудбалски клубови у Србији имају оптималне услове за рад, а тиме и да буду база за стварање нових великих фудбалских легенди. Успеси српског фудбала, како клупског тако и репрезентативног, представљају огромну мотивацију и подстрек, али оно што је намера свих у систему, а што се оваквим акцијама постиже, јесте да наш фудбал константно и убудуће буде део европске и светске фудбалске елите – истакао је Вања Удовичић.

Клубови са територије Фудбалског савеза општине Младеновац који су данас добили вредну опрему су: ОФК Младеновац, Село Младеновац, Ковачевац, Велика Крсна, Шумадија 1962, Космајац, Раднички ПДМ, Рабровац, Слога (Границе), Влашка 1950, Омладинац (Рајковац), Шепшин, Напредак (Међулужје), Марковац, ОФК Студент, Борац (Амерић) и ОФК Дедиње.