Вести

EURO U17 | ГЕНЕРАЦИЈА 2005. ПОНОС СРБИЈЕ, МИЛОШЕВИЋ ПРВИ СТРЕЛАЦ ШАМПИОНАТА, СЕЛЕКТОР РАДОВАН КРИВОКАПИЋ: ОНИ СУ ЗА МЕНЕ ШАМПИОНИ

30.05.2022.

И то је фудбал, ниси поражен током 90 минута ни после пет утакмица, а опет завршаваш Првенство Европе. Пенал рулет прекинуо је низ фантастичних резултата кадетске репрезентације Србије (U17) у Израелу и оставио је на 3. месту (из УЕФА кажу да „предност“ има селекција која није доживела пораз на шампионату, а Португал који је такође елиминисан после пенала, поражен је у групи од Данске). Никад нико у историји нашег фудбала у овом узрасту није остварио бољи резултат. Због свега наведеног честитке фантастичној групи момака, играчима који ће, многи од њих, остварити лепе фудбалске каријере. Велико признање и за главног и одговорног, селектора Радована Кривокапића. На селекцији коју је формирао, на пут који је прошао, кроз два веома захтевна квалификациона циклуса, групну фазу Европског првенства, елиминацији Данске, на крају и издању против актуелног првака Европе, Холандије.  Од припрема, анализе, мотивационих изненађења и говора…показао је да Србија може бити у равни или чак и боља од фудбалски најразвијенијих европских земаља.

-Дошли смо до краја нашег пута на овом шампионату. Заустављени смо на пенал рулету, на месту где је увек лутрија. Жао ми је момака који су ишли и преко границе могућности, борили су се како смо то захтевали. Мислим да смо по приказаној игри били бољи од Холандије, створили смо много више прилика, два пута је пречка била њихов савезник, заслужили смо да победимо у регуларном делу. То је фудбал. Момцима је ово страшно тешко пало, покушавам да за њих пронађем речи утехе. Момци су заслужили да им у Србији честитају на свему што су показали на овом Европском првенству, јер нема селекције, тренера који нам није честитао на игри и понашању. Холандски колега је дошао после меча и свима честитао, није крио дивљење, како је сам рекао, квалитету и карактеру који Србија има. Приступ, однос према дресу, све је било заиста на високом нивоу. И то је био мој први захтев када смо се окупили. Где год да иду Србију морају да представе у најбољем светлу. И били су пример на терену и ван њега. Они су за мене шампиони – рекао је селектор Радован Кривокапић.

ЈОВАН МИЛОШЕВИЋ НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА

Са пет постигнутих голова најбољи стрелац шампионата је Јован Милошевић. Гол по мечу. Фанстастична статистика нашег нападача, који је по свему приказаном показао да ће српски репрезентативни фудбал од његових голгетерских способности имати озбиљан бенефит. Кретање, осећај за гол, ударац, скок, притисак на ривала, супер-талентовани играч има све да једног дана Европа и свет причају о дечку из Србије. Признање за све остварено, признање за понашање, тимски и индивидуални рад.

Експедиција Србије се  (понедељак, 30. мај) враћа у земљу, у касним послеподневним сатима лети из Тел Авива за Будимпешту, а онда следи пут аутобусом до Београда.