А селекција

EURO 2024 | КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ДУШАНА ВЛАХОВИЋА (ВИДЕО)

14.06.2024.

Репрезентација Србије одрадиће данас последњи тренинг у Аугсбургу пред сутрашњи (субота, 15. јуна) одлазак у Гелзенкирхен, где је у недељу очекује премијерни дуел на Првенству Европе, против Енглеске (21,00). У хотелу Максимилијан, где се налази Медија центар ФСС, данас је пред бројним представницима медија из Србије и иностранства, био Душан Влаховић.

Комплетну конференцију за медије репрезентативца Србије можете да погледате на јутјуб каналу ФСС, издвајамо неке одговоре на бројна питања новинара.

-Нико није непобедив, у фудбалу и животу све је могуће. Ми верујемо у себе, идемо корак по корак, гледаћемо да се представимо у најбољем светлу. Не знам да ли ћу играти заједно са Митровићем, то је питање за Мистера, али свако ко истрчи на терен уверен сам да ће дати свој максимум. Атмосфера је другачија у односу на Катар, на СП смо отишли доминантно после победе у Лисабону, сада у овим квалификацијама нисмо били искрено на нашем нивоу, али пласирали смо се и то је било најважније. Мало нам је лакше што нема велике еуфорије, кад је има онда произилази и мало нереалности, сада је боље, имамо мирнији амбијент, може да се на миру порипремимо и спремни уђемо у оно што нас очекује. Радили смо на свему претходних дана, пре свега на грешке које смо имали, то је наравно и нормално. Радили смо и на томе како да изађемо на меч са Енглезима, мислим да ће бити јако узбудљиво, играмо против најјачег противника. Идемо, понављам, корак по корак. Овде сам да радим у служби екипе, себе да дам за колектив, да дам свој максимум, један смо тим, нема сујете, ко ће дати или не гол, са те стране ми није важно, тим је на првом месту. Атмосфера у тиму је одлична, од првог дана, може само да буде боље, јерт смо сви срећни и задовољни што смо овде. Једва чекамо да почне утакмица. Не осећам неки претерани притисак, без обзира што ће да нас гледа цео свет, људи у Србији, сви желимо исто и сигуран сам да ћемо дати све од себе. Сви смо у служби тима. Емоција је јако велика када нам прилазе навијачи, поносан сам на све, до пре неколико година и ја сам имао идоле, знам како сам се осећао. Због свега се трудим да свима изађем у сусрет, поготово најмлађима, знам колико им све то значи. А и мени све то даје снагу да наставим даље, да се борим за себе и све оне који навијају за Србију. Овде имамо фантастичне услове од терена, лопти, смештаја, а сад колико ћу голова постићи, трудићу се што више, али фудбал је непредвидива игра. Да ли ћу постићи више голова од Милошевића 2000. године? Не могу да обећам ништа, обећања могу бити јако тешка, само могу да обећам да ћу увек ићи на 200 посто, да ћу дати свој макисмум, али највише бих волео да ми као репрезентација догурамо што даље, па ако треба да ја и не постигнем гол. Мењао бих 6-7 голова за успех репрезентације. Мој однос са селектором је фантастичан, привилегија је играти за њега и тим, Србију – рекао је између осталог сјајни нападач Јувентуса и репрезентације Србије, Душан Влаховић.