Arhiva

DUŠKO TOŠIĆ I PREDRAG RAJKOVIĆ IZ SVETLOGORSKA

12.06.2018.

 

Drugi dan boravka reprezentacije Srbije u Svetlogorsku i dosadna kiša koja ne može da poremeti radnu atmosferu u našem taboru. Pred večerašnji trening, mediji su imali priliku da razgovaraju sa Duškom Tošićem i Predragom Rajkovićem.

Na Prvenstvu sveta u Južnoj Africi 2010. bili su na vrhuncu karijere,a takmičenje u Rusiji biće poslednja prilika za vice-prvake Evrope iz 2007. godine. Tada su u Holandiji  mladi reprezentativci Duško Tošić, Aleksandar Kolarov, Antonio Rukavina i Branislav Ivanović, predstavljali one koji dolaze, a danas su svi oni u poslednjim godinama karijere… -Ovde je skoro cela poslednja linija je iz Holandije. Bane, Koki, Rukavina… Za neke je ovo možda poslednja šansa na Mundijalu. Zato jedva čekamo da počne Prvenstvo sveta. Osam meseci je prošlo od kraja kvalifikacija i meča sa Gruzijom. Sad imamo lepu šansu. Jedva čekamo da sve počne – rekao je Duško Tošić.

Selektor Mladen Krstajić je svesno napravio miks veterana i mlađih igrača, a među njima, u zadnjoj liniji, izdvaja se Nikola Milenković… -Dobar je Bleki. Čvrst, sluša nas – kaže uz osmeh Duko Tošić.- Tu smo Bane Ivanović, Kolarov i ja da mu pomognemo. Mali je dobar, imao je odličnu sezonu u Seriji A.

Posle sinoćnjeg treninga reprezentativci Srbije su imali specijalan program. Upalili su televizor i gledali izdanje Kostarike protiv Belgije. Mogli su da vide kako su Đavoli nadigrali (4:1) našeg premijernog rivala u Rusiji. -Oni su ekipa koja igra sa petoricom igrača u odbrani. Možda ono što smo videli nije pravi reper. Imali su I Belgijanci nekih problema. Javnost ne bi smela da nas upoređuje sa Belgijom. Oni su jedan od ozbiljnih kandidata za osvajanje Mundijala, a s druge strane I Kostarika ima vrlina – ističe  Duško Tošić.

Za razliku od brojnih kolega levonogi štoper je došao u Svetlogorsk miran. Završio je transger i odlazi u Kinu kod Dragana Stojkovića… -Nikada nisam gledao reprezentaciju kao poligon da završim transfer. To kod mene nije bilo važno.Sada mi je važno samo da usrećimo narod u Srbiji. I ne kažem to jer je fraza, već što zaista tako mislim – rekao je Duško Tošić.

Golman Predrag Rajković  je istakao da je njegov kolega na golu Kostarike, Kejlor Navas, vrhunski čuvar mreže, ali da nije nesavladiv.

– Navas je odličan golman, brani u velikom klubu, ima mnogo dobrih strana. Ipak, mi imamo odlične napadače, koji mogu i njemu da zatresu mrežu – rekao je Predrag Rajković.

O aktivnostima u kampu reprezentacije Rajković je rekao:

– Odvojimo malo vremena da izbacimo fudbal iz glave. Ne možemo da pričamo samo o taktici i treningu.

Prdrag Rajković se na kraju u šaljivom tonu pohvalio o umeću da igra trećeg beka… 

– Imam prijem bolji od Zidana, volim da igram odbranu, nije mi to mnogo strašno – rekao je “zlatni orlić” srpskog fudbala.