U 17

DOBRA SRBIJA, ALI FRANCUZI OPRAVDALI ULOGU FAVORITA, KADETI PORAŽENI U DRUGOM KOLU KVALIFIKACIJA ZA EP

29.03.2019.

STRELCI: 1:0 Mbuku 7.Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi. Sudija: Robert Henesi (Republika Irska). Žuti kartoni: Zidan (Francuska), Lukić, Despotovski (Srbija).

FRANCUSKA: Zinja, Akinjogunla, Kuasi, Masima, Ntenda, Lepenant, Zidan, Oučiče, Ruter (od 90. Nsona), Mbuku (od 76. Lihađi), Traore (od 65. Bakva).

SRBIJA: Stanković, Despotovski, Kremenović, Lukić, Blagojević, Komljenović (od 46. Đurasović), Luković, Simić (od 46. Cvetićanin), Knežević (od 82. Bačanin), Ergelaš (od 56. Čolić), Baić (od 56. Babić).Selektor Milan Kuljić

Kadetska reprezentacija Srbije (U-17) poražena je od vršnjaka iz Francuske – 0:1(0:1) u drugom kmolu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Posle pobede u premijernom meču protiv Slovačke (3:1), izabranici selektora Milana Kuljića imali su za rivala jednu od najboljih selekcija u ovom uzrastu u Evropi, a prema svemu što su pokazali možda su zaslužili i više u ovoj utakmici.

Francuzi su rano došli u vođstvo, igrao se sedmi minut kada su „galski petlovi“ probili po levoj strani, a na povratnu loptu natrčao je Mbuku, usledio je jak udarac po zemlji i golman Stanković nije mogao ništa da učini.Teško je bilo tada pretpostaviti da će to biti i konačan ishod utakmice,ali Francuzi su znali da sačuvaju ovaj minimalac.

U poslednjem kolu završne runde kvalifikacija Srbija igra protiv Švedske, 1.aprila u SC FSS u Staroj Pazovi od 14,00. U isto vreme na stadionu Zemuna sastaju se Slovačka i Francuska.