У 17

ДОБАР ЖРЕБ ЗА СРБИЈУ

03.04.2017.

Кадети у групи са Немачком, Републиком Ирском и БиХ на ЕП у Хрватској

Кадетска репрезентација Србије (генерација 2000.) коју предводи селектор Перица Огњеновић добила је ривале који је очекују на Европском првенству у Хрватској (03-19. мај). Србија се налази у групи Ц заједно са Немачком, Републиком Ирском и Босном и Херцеговином.
Први меч играмо са Републиком Ирском, други ривал нам је Немачка, а можда и одлучујући дуел играмо на крају са Босном и Херцеговином.
-Не могу бити незадовољан групом – рекао је одмах по окон чању жреба, селектор Перица Огњеновић.- Ирци су физички јака селекција, Немци по старом обичају сила у сваком узрасту, а Босна и Херцеговина је нама добро позната школа са екс-Ју простора. Наша амбиција је да се пласирамо у нокаут фазу и све ћемо учинити да испунимо циљ. Када погледам друге групе, пре свега ону у којој се налазе Шпанија, Италија и домаћин Хрватска, морамо бити задовољни жребом.
Репрезентација Србије остварила је пласман на Европско првенство у Хрватској после два круга квалификација. У првом је домаћин турнира била Италија, а нашу селекцију тада је предводио Илија Столица. Ступаревић, Ђерлек и другови победили су у првом мечу Македонију 3:1, затим су били бољи од Албаније 2:0, а у мечу без резултатског значаја, поражени смо од Италије -0:2.
У другој или елит рунди квалификација, селекција коју је преузео Перица Огњеновић, морала је на пут у Шкотску. У првом мечу „орлићи“ су после преокрета савладали Швајцарску 2:1, а у другој утакмици домаћин је био бољи минималним резултатом. У мечу одлуке играли смо против Црне Горе и славили 1:0 голом Ступаревића.


Последњу титулу првака Европе освојила је репрезентација Португала која је 2016. тријумфовала у Азербејџану, а интересантно је да се Португалци нису квалификовали за завршницу ЕП у Хрватској.
ГРУПА А
Хрватска, Шпанија, Турска,Италија
ГРУПА Б
Шкотска, Француска, Мађарска, Фарска острва
ГРУПА Ц
Немачка, Република Ирска, СРБИЈА, Босна и Херцеговина
ГРУПА Д
Холандија, Енглеска, Норвешка, Украјина