А селекција

ДИВАЦ НА ТРЕНИНГУ ОРЛОВА У ЛОС АНЂЕЛЕСУ: СРБИЈА ЋЕ ПОСЛЕ КАТАРА БИТИ ЈОШ ЈАЧА И МУДРИЈА (ВИДЕО)

25.01.2023.


Добро познато лице на званичном тренингу наше репрезентације у Лос Анђелесу. Легендарни кошаркашки ас Владе Дивац испунио је обећање и дошао да подржи Драгана Стојковића и његове момке уочи пријатељског сусрета против Сједињених Америчких Држава.

 

„Добродошли у Калифорнију и желим вам сву срећу на утакмици у четвртак” – обратио се Дивац српским фудбалерима који су га поздравили аплаузом.

„Били сте мали када је Владе играо кошарку, али верујте ми да је жарио и палио под обручима”– објаснио је Стојковић својим пуленима о каквој спортској громади је реч.

Након заједничке фотографије за успомену, Дивац је подсетио Стојковића да се у близини стадиона Лос Анђелеса налази спортски објекат на коме је селектор наше репрезентације остварио први велики успех у играчкој каријери:

„Одмах преко пута овог стадиона је стари Колосеум који је у два наврата био поприште Олимпијских игара, а Пикси је са својом генерацијом 1984. године освојио бронзану медаљу” – рекао је Дивац за сајт ФСС и додао да му је задовољство што је на неки начин домаћин српској репрезентацији у граду анђела:

„Волео бих пре свега да се нико не повреди и да момци спремно дочекају наставак сезоне у својим клубовима. Ово им је сјајна прилика да покажу колико вреде у мечу против једног озбиљног противника, а за Пиксија и његов стручни штаб да провере могу ли на неког од њих да рачунају када стартују квалификације за Европско првенство.”

Мудри људи кажу да у спорту нема пораза. Или се побеђује, или се учи. Дивац је уверен да ће српски фудбалери после Катара бити још јачи и мудрији.

„Мислим да је огроман успех што смо се пласирали на Светско првенство. Момци који су бранили боје Србије у Дохи заслужују нову шансу и сигуран сам да ће на предстојећа два велика такмичења показати своје право лице. Драго ми је што се наредни Мундијал игра у Америци и волео бих да им поново будем домаћин 2026. године. Ова генерација српских фудбалера има потенцијал да направи добар резултат” – рекао је Дивац и подвукао колико је важно што Србија ни у кошарци ни у фудбалу није мењала селектора после првог слабијег резултата:

„Континуитет је изузетно важан фактор у сваком спорту. Пешић и Стојковић имају озбиљно знање и искуство, могу много да допринесу српском спорту и добро је што су и даље на својим функцијама. Треба их пустити да на миру раде свој посао и резултати ће доћи сами по себи.”

Цео интервју са Владе Дивцем можете да погледате на званичном Јутјубу ФС Србије.

 

Кадрови са тренинга:

Импресије о утакмици са Америком изнео је и првотимац ТСЦ-а, Немања Стојић.