Архива

Делегација из Кине у посети СЦ ФСС, у плану значајни пројекти

23.03.2018.

Делегација из Кине коју су чинили Цуи Yонг, први асистент председника и директор академије ФК Јанбиан Фунда, Нуи Ли, спонзор и члан борда Шангај Сенхуа (Премиер лига Кине), Сун Чао, председник Санрајс фудбалске академије (највећа фудбалска академија у Пекингу) посетила је Спортски центар ФСС у Старој Пазови где је дочекао Томислав Караџић, почасни председник ФСС и председник Скупштине Спортског центра ФСС.


Разлог посете био је договор око успостављања сарадње са Спортским центром ФСС, који се односи на организацију припрема и боравка професионалних фудбалских екипа из Кине, затим организацију кампова за млађе узрасте, размену знања и искуства у раду са млађим категоријама, као и пружања стручне едукације из области тренерског образовања и спортске медицине.
Гости су били одушевљени срдачним пријемом и импресионирани квалитетом капацитета који пружа Спортски центар ФСС. Као најбитнији вид будуће сарадње најављена је заједничка инвестиција кроз изградњу посебног павиљона, смештајног капацитета у оквиру Спортског центра ФСС, који би био намењен екипама из Кине, током њиховог боравка у Србији.