Вести

ДЕЛЕГАЦИЈА ФСС У ПЕЋИНЦИМА, ОПРЕМА ЗА 15 КЛУБОВА | МЕСТА У КОЈИМА СЕ РАЂАЈУ НОВИ МИТРОВИЋИ, ВЛАХОВИЋИ, ТАДИЋИ, ЂУРИЧИЋИ...(ВИДЕО)

26.08.2021.

После Обреновца, на ред су дошли Пећинци. Делегација Фудбалског савеза Србије коју су чинили заменик председника Ненад Бјековић, генерални секретар Јован Шурбатовић, селектор А тима Драган Стојковић и директор Стеван Стојановић, посетила је ово мало војвођанско место и уручила пакете спортске опреме представницима 15 клубова са те територије.
Уважене госте из Београда дочекали су председник Општине Пећинци Синиша Ђокић и председник Општинског фудбалског Савеза Драган Деспотовић, који су подсетили да је Фудбалски савез Србије већ неколико пута помагао њихове клубове, како спортском опремом, тако и новчано.


Највећу пажњу међу локалним житељима, али што је посебно интересантно и међу оним најмлађим љубитељима фудбала у Пећинцима, привукао је селектор Орлова Драган Стојковић који је врло стрпљиво делио аутограме и фотографисао се са свима.
„Увек ми је било задовољство да се дружим са децом. Тако је било и остало. Лепо је што смо уочи наставка квалификација и три веома битне утакмице у септембарском термину, искористили прилику да дођемо у ово прелепо место и да обрадујемо ову дечицу. Опет смо у улози донатора, драго ми је да можемо да изађемо у сусрет клубовима којима је спортска опрема преко потребна за тренинге и такмичења“.

Селектор је још једном апострофирао чињеницу да су мала места попут Пећинаца фудбалска база Србије у којој се рађају и стасавају нови Митровићи, Влаховићи, Тадићи, Ђуричићи…
„Ове средине су најбољи извори талената. То нећемо наћи ни у Београду, ни у Нишу, ни у Новом Саду или било ком другом великом граду у Србији. Таленти се рађају на оваквим теренима. Долазио сам често у ове крајеве, али мислим да сам први пут баш у Пећинцима и много се лепо осећам. Лепо је упознати своју земљу, места у којима раније нисте били… да се види ко смо, где смо и шта смо“.

Судећи према интересовању љубитеља фудбала из малих места у Србији, можемо очекивати сасвим солидну посету на трибинама стадиона Рајко Митић у утакмици против Луксембурга.
„Наравно, 4. септембар је јако битан дан за све нас. Играмо против Луксембурга и надам се да ће ова дечица доћи да нас подрже у борби за нова три бода у квалификацијама. За њих је то сан, а нама обавеза да их не разочарамо. Даћемо све од себе да са стадиона оду срећни и задовољни“ – причао је Стојковић потписујући дресове међу којима се нашао и један оригинал из његове играчке каријере:
„Човече, Мистер Бејби… тај дрес има близу 30 година… невероватно. Заиста лепа успомена. Сећам се тог периода, тог дреса, те рекламе…“.

Одмах након опреме, делегеције су се са стадиона Доњег Срема преселиле у зграду Општине Пећинци, где је председник Општине Синиша Ђокић уручио плакету захвалности заменику председника ФСС Ненаду Бјековићу.