Вести

ДАН КОЈИ СЕ ПАМТИ | ДРАГАН СТОЈКОВИЋ, НЕНАД БЈЕКОВИЋ И ЈОВАН ШУРБАТОВИЋ У ОБРЕНОВЦУ, САВЕЗ ПОДЕЛИО ОПРЕМУ (ВИДЕО)

24.08.2021.

За Обреновац је то дан који се памти, јер не долазе сваки дан селектор Србије, али и челни људи Фудбалског савеза, у град који је Србији некад подарио суперлигаша, а био је и остао град спорта и фудбала. Слике из градске Хале спортова остаће у сећању онима који су дочекали госте из Београда, који опет нису дошли празних руку. Донирао је Фудбалски савез огромну количину опреме клубовима из Обреновца и околине, списак оних који су добили је подужи Раднички, Прва искра, Будућност, Посавина, Звезда Конатице, Стрелац, Омладинац, Забрежје, Ројковац, Дубоко, Јединство, Полет Грабовац, Рвати, Обреновац 1905, ШФ Делукс, ЖФК Десетка, Црвена звезда, Рекреативо, Партизан Дражевац, Кртинска, Победник Пироман, Борац, Барич Муња, Бело поље, Скела, Уровци, Слога, Љубинић, Пролетер, КМФ Палеж, Обреновац…

Испред Фудбалског савеза Србије, а у име селектора Драгана Стојковића и заменика председника Ненада Бјековића, присутне је поздравио Јован Шурбатовић, генерални секретар Фудбалског савеза.

-Фудбалски савез је до сада широм Србије поделио велику количину опреме, близу 2300 клубова добило је дресове и осталу опрему, а наш циљ је да до краја ове године или најкасније до краја ове сезоне,  свих 2700 клубова у Србији добије донацију – рекао је први оперативац фудбалске организације.- Наравно да је приоритет „А“ репрезентација и пласман на Светско првенство у Катару, али у исто време ФСС не заборавља на мале клубове, знамо да су управо они база и средина у којој треба да стасају будући шампиони  и будући чланови наших репрезентативних селекција.

Многи малишани хтели су аутограм и „селфи“ са Драганом Стојковићем, селектором нашег најбољег националног тима. А он није крио одушевљење што се налази у њиховом друштву…

-Пресрећан сам што сам данас у Обреновцу, лепо је дружити се са децом, лепо је када сте у улози неког ко даје, донира, пружа другоме…- искрен је селектор Србије.- Саветовао бих деци, младим људима, да се баве спортом, јер то је једна лепа „дисциплина“, животна школа. Да ли ће они једног дана бити професионалци у том спорту, то је небитно, одредиће то њихов таленат.Важно је само да се баве спортом, да не буду на улици, да поштују, вреднују неке ствари, као што су породица, родитељи, тренери, њихови другари…Све оно што младе генерације треба да негују.

Селектора су домаћини питали и за оно очекује нашу репрезентацију, дуел са Луксембургом…

-Надам се да ћемо имати прилику да играмо пред публиком. Кажу да ће бити дозвољен капацитет од 50 процената колико може да прими стадион и то је за мене један леп моменат. Једва чекам тај дан, до сада сам водио екипу као на тренингу, није било навијача. Сада ће бити један прави амбијент, надам се да ће љубитељи фудбала доћи на „Маракану“ да нас подрже а ми ћемо се одужити онако како треба – рекао је Драган Стојковић.