Вести

ЧЕЛНИ ЉУДИ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА У ТОПОЛИ | ПОДЕЛА ОПРЕМЕ КЛУБОВИМА ШУМАДИЈСКОГ ОКРУГА

15.08.2022.

Делегација ФСС коју су чинили заменик председника Ненад Бјековић, генерални секретар Јован Шурбатовић и директор А репрезентације Стеван Стојановић, посетила је у понедељак Тополу и клубовима са територије Шумадијског округа поделила пакете спортске опреме. То је само наставак акције која траје већ дуже време и током које је огроман број клубова са простора целе Србије добио донацију од стране кровне фудбалске организације.

У организацији Фудбалског клуба Карађорђе и уз присуство челних људи Општине Топола као и руководилаца Шумадијског округа, опрема је уручена представницима 84 клуба.
Испред Општине Топола, присутне је поздравио председник Владимир Радојковић:
”Добродошли у Тополу на наше игралиште, како га зовемо од миља. Жеља нам је да у будућности овај фудбалски терен претворимо у један леп стадион и надам се да ћемо и ту идеју реализовати уз помоћ Фудбалског савеза Србије. Са ове територије је много играча направило велике каријере и сигуран сам да ће нам академија Дуљај и фудбалски клуб Карађорђе подарити још неког репрезентативца. Велика ми је част што могу да поздравим наше драге госте из Београда, челнике Фудбалског савеза Србије који су и овим гестом показали да желе добро Тополи, целом шумадијском региону и наравно српском фудбалу. Како сам сазнао од мојих сарадника из спортског сектора, Општина Топола броји највише фудбалских клубова у централној Шумадији и то нам даје обавезу да подржимо те момке и да им на овај начин помогнемо да изграде своју фудбалску будућност”.
Велики аплауз добио је и заменик председника ФСС Ненад Бјековић који је истакао да га ’игралиште’ у Тополи враћа у детињство јер је управо на таквим теренима почео да игра фудбал у млађим категоријама:
”Данас смо у Тополи, сутра ћемо бити у неком другом граду. Фудбалски савез Србије не размишља само о великим и професионалним клубовима, већ и о оним аматерским који представљају базу српског фудбала. Учинићемо све што је у нашој моћи да једног дана и Карађорђе добије стадион какав заслужује. Желим вам да ову спортску опрему носите у здрављу и весељу, да вам донесе срећу, успех и резултате које сте планирали” – додао је Бјековић.
Списак клубова из Шумадијског округа који су добили донацију од Фудбалског савеза Србије:
ФС Рача:
Гризли Шараново, Омладинац Доња Рача, Феникс, Карађорђе из Вучића, Шумадија из Сипића, Победа из Сепаца, Младост 1936 из Шаранова, Гризли ДОО, Карађорђе 2013 из Вишевца, Карађорђе Рача, Напредак Мало Крчмаре, Црвена звезда из Мирашевца, КМФ Карађорђе Рача.
ФС Општине Топола: СОФК Карађорђе, Трнава, Пласковац, Винча, Шумадинац, БСК Белосавци, Борац Клока, Горња Трнава, Младост Јеленац, Јасеница, Калипоље, Будућност Блазнава, Јунковац, Будућност МИ, Јарменовци, Младост Рајковац, Крћевац 04, Маскар, Слога Загорица, Шумадинац 1949, ЗТ Горович, Р. Домановић, Пролетер Светлић, Пролетер 1922, ШФК Карађорђе, КМФ Опленац, АФ Дуљај.
Подунавско-шумадијска зона: Шумадија, ОФК Аранђеловац, Бања 1957, ПСУ, Млади Рудар, Шумадинац, Б-2000, Горски цар, Трешњевица, Тулеж, Венчани, Копљари, Партизан 1945, Шамот, Врбица, Мисача, Раниловић 1970, Брезовац, КМФ Аранђеловац.
ОФС Баточина: Слога Бат, ЖФК Локомотива, ЖСК Жировница, Бадњевац, Слога Милатовац, Младост Црни Као, Жумадинац 2018, Лав 2014.

ФСО Кнић: Гружа, Марјан, Шумадија Топоница, БСК Борач, Борац Пајсијевић, Младост Рашковић, Младост Претоке, Слога Забојница, Баре, Јединство Опланић, Крушевица, Партизан Бумбарево брдо, Котленик, Омладинац-Шумадинац Вучковица, Млади Радник, Гривац, Бели Орлови, Бечевица.