Vesti

ČAST I PRIZNANJE ZA NAJBOLJEG SRPSKOG TRENERA U 2019. | SINIŠA MIHAJLOVIĆ POČASNI GRAĐANIN BOLONJE

27.07.2020.

Proslavljeni srpski stručnjak i nekadašnji selektor naše A reprezentacije, Siniša Mihajlović, postao je i zvanično počasni građanin Bolonje. Odluka je doneta u ponedeljak na sastanku gradskog Saveta, javnim glasanjem (26 za, 3 protiv) i u prisustvu gradonačelnika Virđinija Merole.
U obrazloženju se navodi da je Mihajlović zaslužio najveće gradske počasti, kako zbog svojih trenerskih kvaliteta, tako i zbog ljudskih osobina:
„Siniša se vratio u Bolonju početkom 2019. godine u trenutku kada se naš tim nalazio na ivici ambisa. Njegov karakter i trenerska veština doprineli su da se na čudesan način spasemo ispadanja i da oborimo rekord po broju osvojenih bodova u eri predsednika Saputa. Svi smo znali da je na terenu nepokolebljiv, ali način na koji se izborio sa opakom bolešću govori o tome da je i van terena neustrašivi borac. Čak i tokom lečenja, nijednog trenutka nije okrenuo leđa ekipi i navijačima. Odnos koji je za vreme najvažnije životne bitke uspostavio sa građanima Bolonje, prevazilazi okvire sportske strasti i zaslužuje duboki naklon, ne samo Italije, već čitavog sveta. Posebno nam imponuje njegova izjava da se oseća ‘sinom Bolonje’. Jer Bolonja je takva: prihvata te, pazi te, brine o tebi… Mnogi su u Siniši Mihajloviću pronašli dodatnu energiju da se izbore sa svojim problemima ili da se izleče od teških bolesti“ – izjavio je Đan Marko De Bjaze, inicijator ideje da se najboljem srpskom treneru u 2019. godini dodeli zvanje počasnog građanina Bolonje.