Вести

БРАНИСЛАВ НЕДИМОВИЋ, ПОТПРЕДСЕДНИК ФСС | ОДЛУКА УЕФА ВЕЛИКА ПОБЕДА СРПСКОГ ФУДБАЛА И ДРЖАВЕ СРБИЈЕ, ТРИ КРУПНА РАЗЛОГА ЗАШТО ЈЕ МЕЧ СА РУСИЈОМ ПОЗИТИВНА СТВАР ЗА ФСС

11.02.2024.

Потпредседник ФСС Бранислав Недимовић гостовао је у недељу у емисији Јутро на ТВ Прва и том приликом изјавио да је одлука УЕФА да наредни Конгрес одржи у Београду 3. априла 2025. године, велика част за наш фудбал и доказ да Фудбалски савез Србије ужива огроман углед међу фудбалским званичницима у Европи.

”Одлука УЕФА је велика победа српског фудбала и државе Србије. Ако се има у виду да су претходни домаћини били Париз, Лисабон, Рим, Монтекарло и да се не враћам даље у прошлост, јасно је у какво смо друштво упали. Конгрес се одржава у априлу наредне године, а сви знамо да је Београд на пролеће најлепши и да постоје сви услови да ово буде најбоље организована седница у историји европског фудбала. Угостићемо у том тренутку преко 500 делегата из свих Савеза са територије Европе, биће нам потребно преко 1.000 соба у хотелима за само три дана и то је манифестација са којом не може да се пореди ни пет Евровизија. Јасно је да иза свега  стоји озбиљан рад свих структура Фудбалског савеза Србије, имамо и наше људе у УЕФА, али без подршке државе не бисмо могли ништа да урадимо.” – рекао је Недимовић, а затим се осврнуо на исход жреба за нови циклус Лиге нација који је нашој репрезентацији доделио за ривале Шпанију, Данску и Швајцарску.
”Многи заборављају да је наш пут у Лиги нација кренуо од Дивизије Ц, а сада смо у елитном рангу међу 16 најбољих репрезентација на континенту. Група можда није толико атрактивна као она у којој је Немачка, поготово она у којој су Италија, Француска и Белгија, али свакако има својих дражи. Стартујемо против Шпаније и то је дефинитивно највећи изазов за наше играче. Сигурно је да ћемо ту утакмицу играти у Београду, али је идеја да бар једног ривала у Лиги нација угостимо и на једном од три нова стадиона. Остаје да се види хоће ли то бити Лозница, Лесковац или Зајечар.  Морамо да градимо и промовишемо култ репрезентације и ван Београда, држава је зато и градила стадионе да би љубитељи фудбала из унутрашњости имали прилику да бодре своје љубимце. Ово је дефинитивно година фудбала.”
ТРИ КРУПНА РАЗЛОГА ЗАШТО ЈЕ ДУЕЛ СА РУСИЈОМ ПОЗИТИВНА СТВАР ЗА ФСС
Било је речи и о предстојећим пријатељским утакмицама  које ће селектору Стојковићу и његовим играчима послужити као загревање за Европско првенство у Немачкој.
”Очекује нас најпре гостовање у Москви и оно што је за мене невероватно, о тој утакмици се више прича у свим другим земљама осим у Србији и Русији. Да се разумемо, добили смо сагласност УЕФА и ФИФА, што је и председник УЕФА Чеферин рекао у недавном интервјуу и са те стране ништа није спорно. Постоје три крупна разлога зашто је дуел са Русијом позитивна ствар за ФСС. Прво, реч је о квалитетној репрезентацији и наши момци ће имати одличан тест да виде где су са формом уочи Европског првенства. Друго, Савез ће инкасирати 250.000 евра. И треће, руска федерација сноси комплетне трошкове што свакако није занемарљив податак. Одабрали су стадион Динама за који председник њиховог савеза каже да је најлепши у Русији, позвали су Ђоковића и Биковића као специјалне госте и све то довољно говори колико нас цене и колики значај придају предстојећој утакмици. Ради се о спортском догађају који нема никакве везе са политиком. Србија је увек била расположена да свима изађе у сусрет, а најбоље смо на својој кожи осетили шта значи када вам неко забрани да играте велика такмичења. После Русије и Кипра, очекују нас мечеви са Аустријом и Шведском”
– констатовао је потпредседник ФСС и открио да се у Паризу разговарало и о могућности да Београд после 2027. године буде домаћин још једног великог фудбалског догађаја:
”Изградња Националног стадиона који је свакако најважнији пројекат у наредном периоду даје нам могућност да аплицирамо за организацију финалне утакмице једног великог европског такмичења. Београд има све предуслове да врло брзо постане центар европског фудбала.” – закључио је Бранислав Недимовић.