А селекција

БРАЋА МАТИЋ И ЛУКА МИЛИВОЈЕВИЋ

05.06.2017.

Најважнија утакмица у новијој историји Србије, пун стадион руши Велс

Пред Србијом је још једна велика препрека на путу до Русије 2018. Селекција Велса нема много избора пред меч у Београду, 11. јуна на трави стадиона „Рајко Митић“, а наша победа приближила би изабранике селектора Славољуба Муслина коначном циљу. На располагању медијима данас си били браћа Матић, Немања и Урош, односно Лука Миливојевић. И наравно, прво питање ишло је на адресу млађег Матића, везисте данскг Копенхагена, а односило се на процес прилагођавања…
-Да будем искрен, већину момака сам познавао и раније, тако да ми није било тешко да се адаптирам. Наравно, ту је и брат поред мене да ми помогне и ако затреба усмери, како би све било добро. Осећам велику част што сам репрезентативац Србије – јасан је био Урош Матић.
Новинаре је интересовало „поређење“ фудбалских квалитета браће Матић, а за одговор се потрудио Немања…
-Шта бих могао да кажем за рођеног брата? Па да је велики професионалац, да је сто одсто у фудбалу. Има доста квалитета који су можда ранијих година били скривени, али у претходних годину или две дана је сазрео и ради праве ствари на терену. Мислим да смо доста слични у игри, а опет свако има своје квалитете. Саиграчи су, иначе, већ коментарисали да се на терену исто крећемо, слично ходамо. Једина разлика је што сам ја мало искуснији – рекао је ас Челсија.

Лука Миливојевић се побринуо за прогнозу дуела са Велшанима…
-Пред нама је довољно дана да видимо кроз добру анализу стручног штаба селекцију Велса. Има доста ствари које треба да поправимо а што се тиче резултата, бод или три, не би требало да калкулишемо. Идемо на победу као и увек у овим квалификацијама. Углавном, очекује нас вема важна утакмица – не оставља дилему Лука Миливојевић.
У дану када је ФСС добио платинастог спонозора Planetwin 365 новинари су апострофирали чињеницу да је по квотама Србија фаворит…
-Не треба да се бавимо квотама, морамо да будемо сконцентрисани на наш рад и будемо спремни за оно што нас очекује у недељу.Желимо три бода и само о томе размишљамо – нагласио је Урош Матић.
О томе да ли је Србија прецењена или потцењена на листама говорио је Немања…
-Реално морамо да прихватимо улогу фаворита на нашем терену, али исто тако сви добро знамо да све селекције напредују, сви желе победу. Дефинитивно у фудбалу, данас, нема аутсајдера. Очекујем, дакле, узбудљиву утакмицу, верујем да смо квалитетнији и ближи успеху.
Орлови имају играче који су се радовали у тек окончаним националним лигама…
-Сигурно је да много значи што су момци освајали трофеје, титуле у шампионату или националном купу. Добро је то за амбијент у репрезентацији, победнички менталитет, а да је тако говори и податак да смо, примера ради, у пет претходних мечева у квалификацијама успели да се вратимо из неке минус фазе и остваримо резултат који нам одговара – сликовито је објаснио Лука Миливојевић.

На крају о појединцима из састава Велса, односно нади да ће наш највећи стадион бити испуњен до последњег места…
-Код њих је доста играча стандардно у својим клубовима, али појединац не може сам и све зависи од екипе. А што се тиче публике, мислим да смо квалификације почели без подршке публике, али досадашим резултатима у квалификацијама верујем да смо заслужили пун стадион. Ово је најважнији меч у новијој историји фудбалске Србије а ја сам већ резервисао око 100 улазница за своје пријатеље. Надам се да ће бити близу 50 хиљада гледалаца – рекао је Немања Матић, а брат Урош се надовезао.- Ако буде пун стадион неће бити проблема ни са мотивом ни са жељом а онда ће нам и три бода бити веома близу.